Loopgroepen Atletiek Club Waalwijk

Loopgroepen op ieder niveau. Dat biedt ACW’66 voor beginnende en gevorderde hardlopers van jong tot oud. Kom eens langs op een van onze trainingen op onze atletiekbaan in Waalwijk of bij de trainingen in de Loonse en Drunense Duinen! De eerste 4 weken zijn gratis.

Wil je beginnen met hardlopen onder een deskundige begeleiding? Zoek je bij hardlopen het sociale aspect van een loopgroep? Bij ACW’66 kun je op een gezellige manier aan je conditie werken maar leer je bovenal op een verantwoorde manier hard te lopen. Daarnaast bieden we speciale techniek- en krachttrainingen aan.

Loopgroepen: hardlopen, Nordic Walking, fitheidsgroep

Bij ACW wordt er in verschillende groepen getraind.

loopgroep waalwijk

Er zijn hardlooptrainingen op 3 dagen in de week en op elk niveau. Beginnende hardlopers en/of mensen die vooral hardlopen om te werken aan hun conditie en voor hun plezier kunnen terecht bij de recreantengroep. Voor hardlopers die net “iets” meer willen dan alleen maar recreatief hardlopen is er de prestatiegroep. Gemotiveerde lopers die samen uitdagende trainingsprogramma’s lopen en naar wedstrijden toewerken. Elke groep staat onder leiding van een ervaren gecertificeerde trainer waarbij er ook aandacht wordt besteed aan looptechniek, spierkracht en lichaamshouding.

Tevens zijn de groepen flexibel, je kiest zelf met welke groep je meetraint en wisselen tussen groepen is mogelijk. Op zaterdagochtend wordt er samen getraind. Er wordt niet alleen op onze atletiekbaan in Waalwijk getraind, maar ook in de Loonse en Drunense Duinen of op de weg.

Meer informatie over de loopgroepen

Extra trainingen voor kracht, conditie en techniek

De bootcamp/krachttraining op maandagavond is voor iedereen toegankelijk. Op een laagdrempelige manier werk je aan kracht, conditie en techniek die je vervolgens toe kunt passen tijdens de hardlooptrainingen en het dagelijks leven en zo de kans op blessures te minimaliseren.

Tevens biedt ACW’66 vanaf het najaar speciale looptechniektrainingen aan, onder leiding van een fysiotherapeut leren hardlopen op een verantwoorde manier. Meer info volgt.

Lees meer over de bootcamp van Atletiekclub Waalwijk ’66.

bootcamp waalwijk

Op de bootcamp/krachttraining train je je core stability. Hierdoor verbeter je je looptechniek en verminder je de kans op blessures.

Starten met hardlopen & Blijven hardlopen

Wil je beginnen met hardlopen? Bekijk dan het speciale  Starten met hardlopen & Blijven hardlopen.

Nordic Walking / Fitheidsgroep

Ook kun je mee wandelen bij Nordic Walking of de fitheidsgroep, in een hechte groep op een gezellige manier werken aan je conditie en ondertussen genieten van de prachtige natuur die Midden-Brabant te bieden heeft.

Overzicht loopgroepen

Hieronder vind je alle trainingen. Meld je daar aan voor een gratis proeftraining!

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagZaterdag
Loopgroep19.30 u19.30 u9.00 u
Starten met hardlopen19.30 u19.30 u
Bootcamp19.45 u
De Fitheids Groep20.30 u
Nordic Walking (maandag)9.00 u
Nordic Walking (zaterdag)9.00 u