Starten met Hardlopen & Blijven hardlopen

Voor wie?

‘Starten met hardlopen & Blijven hardlopen’ is toegankelijk voor iedereen (vanaf 16 jaar) die wil leren hardlopen! Ervaring is niet nodig, er zal op een basisniveau worden gestart. In een rustig tempo wordt opgebouwd naar het volhouden van 3-5km rennen. Er wordt getraind in een kleine groep met als uiteindelijke doel door te stromen naar een van de 2 andere loopgroepen bij ACW. Het programma duurt 12 weken. Na afloop van het programma kun je meedoen met de reguliere looptrainingen van ACW’66.

Wat houden de trainingen in?

De trainingen bouwen op in intensiteit en zijn gericht op conditie, duurvermogen, snelheid, kracht en behendigheid. Ze omvatten een warming-up, loopschooloefeningen en cooling down.

Blijven hardlopen = Blessurepreventie

In het programma zijn 2 tot 3 trainingen opgenomen met de focus op ‘blessurevrij hardlopen’. Je krijgt als deelnemer handvaten aangereikt waarmee je de kans op blessures kunt verlagen.

Tevens krijg je als deelnemer een screening vooraf, de risico’s worden ingeschat, zodat je veilig kunt starten. Je kunt hierbij denken aan een oefenprogramma en informatie en adviezen. De screening en trainingen worden verzorgd door Fysio Elegance uit Waalwijk.

Wanneer starten de trainingen?

Het volgende programma start op maandag 11 september 2023. De trainingen zijn wekelijks op maandag en donderdag om 19.30 uur op de atletiekbaan van ACW’66. De kosten zijn eenmalig € 62,75 voor het volledige programma. Het programma duurt 12 weken, tot donderdag 30 november. Het doel is dat je in de laatste 4 weken stapsgewijs aansluit met de reguliere loopgroep van ACW’66.

Wedstrijden

Het is mogelijk deel te nemen aan verschillende wedstrijden, afhankelijk van eigen gezondheid en conditie. Dit zal altijd in overleg met de trainers gebeuren.

Wil jij ook starten met hardlopen?

Vul hier je gegevens in. Je trainer zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Ja, ik doe mee!