Zware regenval maakt Lido Cross extra zwaar.

Atletiek Club Waalwijk organiseerde de 48e Lidocross op zondag 21 december.

Door de vele regen van de afgelopen dagen was het, toch al behoorlijk zware parcours, extra zwaar geworden. Het parcours wat door de ongeveer 300 atleten moest belopen worden was uitgezet het grasveld en bospaden rond het Lido met daarbij een paar keer de dijk op en af, wat het extra zwaar maakte! Op het laatst hadden ze nog wat heuvels en los zand te belopen. Dit was dus een cross waar de echte atleten allang op zaten te wachten, een cross wat modder en drassig was. De vrouwen gingen als eerste van start ze moesten het rondje drie keer lopen met een totale afstand van 7110 meter. Daar was bij de vrouwen senioren, Marjon vd Wansem uit Etten-leur duidelijk winnares, ze won met een flinke voorsprong. Bij de mannen senioren was Lauran Beijens van Tilburg Road Runners die in de laatste ronde Michiel van Nispen van Sprint uit Breda wist in te halen. De mannen moesten 4 ronden van totaal 9480 meter lopen.

Ook voor atletiek Club Waalwijk zijn er ereplaatsen behaald. Bij de vrouwen Masters 35+ werd Jessica Westerhoff-Joosten uit Kaatsheuvel 3e. Ria Weerts uit Waalwijk wist dezelfde plaats te veroveren bij de vrouwen Masters 45+. Beide categorieën moesten een afstand afleggen van 7110 meter. De Meisjes Junioren-B moesten een afstand van 3360 meter afleggen Ziggy Birker uit Kaatsheuvel werd 2de . Evi van Bladel uit Waalwijk werd na het rondje van 2370 meter afgelegd te hebben, bij de Meisjes Junioren-C 3e . De jongste categorieën liepen een kleiner rondje van 850 meter, daarbij werd Ruben van Geenen uit Waalwijk bij jongens Pupillen-C 1ste . Bij jongens Pupillen-B werd Mark van de Ven uit Waalwijk 3de na een afstand gelopen te hebben van 850 meter. Ook voor de G-atleten was het rondje 850 meter. Hierbij werd Dennis Slaats uit Waalwijk 1ste gevolgd door Tobias de Jager uit Waalwijk. Als 3de kwam Lars van Ravenstein uit Waalwijk over de streep. Bij de meisjes werd Lotte Verhoeven uit Sprang-Capelle 1ste .

Natuurlijk zijn er nog meer pupillen actief geweest bij onze eigen cross en die gezorgd hebben voor extra punten voor de vereniging. Als je in de prijzen valt is het toch makkelijk om elke keer toch maar weer te crossen. Pelle Verschuren, Jongen Pupil-C had na ingeschreven en kwam als 5de over de streep gevolgd door Bram Klein. Bij de Meisjes Pupillen-B kwam Meike van Ravenstein als 5e over de finish, Mirthe Klijn eindigde als 8e. Remco Jocaille Jongen Pupil-B werd in sterk veld 6e. Bij Meisjes Pupillen-A stond de ervaren loopster Aaliyah Jaspers aan de start ze werd in haar categorie 9e. Isis Kroezen Meisje pupil-A had dit jaar nog geen cross gelopen, fijn dat ze toch aan onze cross mee deed. Ze werd 16e. Tess de Ronde Meisje Pupil-A was zo gespannen om te lopen dat het hele lijfje pijn deed, maar ze heeft het toch uitgelopen. Bij de Jongens Pupillen-A stonden er ook drie aan de start. Sander van Geenen ging op het laatst nog Reinier de Rooy voorbij. Sander werd 15e, Reinier 16e, Reinier was de hele week ziek geweest en dan toch zo’n zwaar parcours uitlopen! Stijn Brekelmans is nog maar pas lid en waagde zich eraan om dit al te lopen, netjes dat je het uitgelopen hebt.

De andere atleten van ACW die de Lido-Cross gelopen heb kun je vinden via www.uitslagen.nl