Z-Nederlandse Kampioenschappen Senioren/Competitie wedstrijd pupillen+C/D

Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren zondag 30-08

Op zondag 30-08 werd in Weert de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor senioren georganiseerd. Theo Blok van Atletiek Club Waalwijk deed hier ook aan mee op het onderdeel kogelstoten. Theo al veteraan, deed met de senioren mee en werd daar met een afstand van 12,74 meter derde.

Open competitie wedstrijd pupillen+C/D zaterdag 5 september 2015 te Oosterhout

Deze wedstrijd georganiseerd door Atletiek club Scorpio was de laatste competitie wedstrijd van regio-13. Er waren van ACW 66 zes pupillen en twee junioren-D die aan deze wedstrijd mee deden. Voor de junioren was het geen competitie wedstrijd. De pupillen hadden allemaal drie onderdelen. Bij de jongens pupillen-C was natuurlijk Ruben van Geenen weer die de club van ACW goed vertegenwoordigde. Ruben behaalde deze keer geen PRs maar werd wel netjes derde en in het eindklassement van de regio mocht hij ook nog een beker mee na huis nemen. Daar bij behaalde hij ook de derde plaats. Het was geweldig om te zien hoe Ruben de 600 mtr liep, het was een sprint, niemand kwam in zijn spoor. Ruben liep de 600 mtr in een tijd van 2.07,84 minuten. Er waren drie jongens pupillen-A 1e jaars, deze doen bijna alle wedstrijden mee. Sander van Geenen behaalde een PR met kogelstoten, hij verbeterde zich met een afstand van 54 cm, Sep de Graaff had een goede dag, die verbeterde zich op alle onderdelen. Met verspringen verbeterde hij zijn PR met 18 cm, met kogelstoten stootte Sep 1,09 cm verder dan zijn PR en de 1000 mtr liep Sep 21 seconde sneller dan zijn PR. Ton Rozenbrand die van afstand lopen houdt was er gelukkig er ook bij. Ton had nog geen resultaten met verspringen en kogelstoten. Met verspringen deed hij het goed, hij behaalde een afstand van 3,60 mtr, daarmee stond Ton op de vierde plaats. Kogelstoten was ook niet gek met een afstand van 5,56 mtr. Maar het echte werk moest nog beginnen de 1000 mtr, daar was hij heel gespannen voor. Het advies was om niet te hard te beginnen. Hij zat een beetje opgesloten tijdens de race maar ging steeds meer naar voren en werd op de 1000 mtr derde in een mooie tijd van 3.36,5 minuten. Wat voor Ton een verbetering van zijn tijd was met 12 seconde. Jammer genoeg kwam hij maar vier punten te kort om in de prijzen te vallen met de meerkamp, Ton werd vierde. Tess de Ronde meisje pupillen-A 1e jaars was ook goed op dreef ze behaalde twee PRS. Met verspringen had ze nog geen resultaten staan. Met kogelstoten kwam de kogel 12 cm verder dan haar PR en de 1000 mtr liep Tess vijf seconde sneller dan haar PR. Wat een verbetering van de pupillen naar 6 weken vakantie en nog maar een week getraind! Zoë Reuverkamp Gille meisje pupillen-A 2e jaars nog maar net lid, wilde ook graag mee doen. Ze deed het voor de eerste wedstrijd en die paar trainingen goed mee. Ze houdt van lange afstand lopen dat liet ze ook wel zien want ze liep bij de middenmoot mee en zette een mooie tijd van 4.37,43 minuten op de 1000 mtr neer. Ze had de pech dat haar race net in de stromende regen was. Maar ze vond het leuk om mee te doen en dat is belangrijk, plezier in de sport.

Milan en Thijmen van Alphen streden bij de jongens junioren-D om hun prestaties te verbeteren, die moesten vijf onderdelen afwerken. De onderdelen waren verspringen, 80 mtr sprint, discus, kogelstoten en de 600 mtr. Met hun eerste onderdeel verspringen sprongen ze allebei een PR, de andere onderdelen verbeterde ze hun record niet, maar presteerde in de middenmoot. Ook met de 600 mtr gingen ze met het middenveld mee.

SAM_2098