Verantwoord hardlopen bij ACW’66

Een nieuw jaar betekent: goede voornemens! Een van de veelgehoorde voornemens is een gezondere leefstijl en waarom daar dan ook niet meteen mee beginnen! Hardlopen is de ideale manier om eenvoudig en laagdrempelig te werken aan je conditie. Elk begin is moeilijk en je hebt dan  ook vaak een duwtje in de rug nodig. Heb je een mindere goede conditie, weinig hardloopervaring, veel motivatie maar vind je het lastig om de eerste stap te zetten? Dan is de cursus ‘Verantwoord hardlopen’ van ACW’66 echt iets voor jou!

Op 14 januari 2019 start een nieuwe opstartgroep bij ACW’66.

Eenmaal per jaar wordt er vanuit Atletiek Club Waalwijk een cursus, genaamd ‘Verantwoord hardlopen’ georganiseerd voor mensen die nauwelijks of nog nooit aan hardlopen/sport hebben gedaan. In 18 weken leren ervaren trainers je op een verantwoorde manier om te gaan met je lichaam en binnen deze weken word je gestimuleerd om van 12 minuten afwisselend wandelen en hardlopen, te eindigen bij 30 minuten hardlopen aan een stuk door in de laatste training. De cursus wordt beëindigd door middel van deelname aan ‘De Libertyrun’ op maandag 6 mei 2019 waar het doel is om uiteindelijk na 4 km te finishen. Na afronding van de cursus kun je zonder problemen verder in de ‘Middengroep’ van ACW’66.
De cursus bestaat niet alleen uit hardlopen, maar er zal ook volop aandacht worden besteed aan warming-up, kracht- en spieroefeningen en loopscholing. Bovendien zullen er presentaties met betrekking tot blessures, kleding en schoeisel worden gegeven door professionals in hun vakgebied.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Voor iedereen vanaf 18 jaar met een redelijke gezondheid (overleg met je huisarts wanneer je hier over twijfelt): dik, dun, lang of kort, terugkomend van een blessure, het maakt niets uit. Beschik je tevens over een dosis gezonde humor en houd je ervan om met andere ‘lotgenoten’ de uitdagingen van de gediplomeerde (Atletiek Unie) trainer(s) te ondergaan, dan wacht je een leuke tijd bij ACW’66. Lichaam en geest varen er wel bij! Er is plaats voor maximaal 30 cursisten, dus wees er snel bij want Vol = Vol. De cursus vindt plaats op maandag- en woensdagavond (van 19:30 – 21:00) op de atletiekbaan van ACW’66 te Waalwijk aan de Olympiaweg 10c te Waalwijk. Er wordt gestart op maandag 14 januari 2019 om 19:30 uur met een eerste kennismaking en trainingsavond. De kosten bedragen € 50,- die de trainingen, workshops, koffie/thee en deelname aan ‘De Libertyrun’ op 6 mei omvatten.

Voor inschrijven of meer info ga naar www.acw66.nl of neem contact op met Gert van den Berg via gertjolanda@casema.nl  of 06-12821795.

Wil je niet zolang wachten of heb je reeds een bepaalde basisconditie zodat je wellicht zonder de cursus ‘Verantwoord hardlopen’ kunt aanvangen bij ACW 66, neem dan ook contact op via looptrainers@acw66.nl.

 

De cursus, die 16 weken duurt en 32 trainingen omvat is iedere week op maandag -en woensdagavond (19:30 – uiterlijk 21:00) en is voor iedereen met een goede gezondheid vol te houden. Het uiteindelijke doel is 4 km (2,5 EM) aaneengesloten hardlopen tijdens de Libertyrun op maandag 6 mei 2019.

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde Atletiek Unie trainer(s) die naast het sociale aspect veel aandacht besteden aan warming-up, cooling-down, kleding, schoenen en speciale oefeningen om er voor te zorgen dat je verantwoord hardloopt en het lopen als een ontspannende inspanning gaat ervaren!

De kosten voor deze cursus bedragen € 50,00. Je krijgt daar het volgende voor:

  • 32 trainingen gedurende 16 weken.
  • Trainingen worden verzorgd door een gediplomeerde Atletiek Unie hardlooptrainer.
  • Presentatie Hardloopshop over functionele hardloopkleding en schoeisel.
  • Presentatie Fysiotherapeut over voorkomen van blessures.
  • Op 6 mei 2019 kun je 4 km aaneengesloten hardlopen.
  • Inschrijfkosten Libertyrun Waalwijk zijn inbegrepen.
  • Tijdens de eerste trainingsavond dient een ingevulde gezondheidsverklaring ingeleverd te worden. Deze wordt met extra informatie over de eerste trainingsavond voorafgaand daaraan nog toegezonden.

Betaling à contant en gepast op eerste cursusavond op 14-1-2019

Aanmelding Verantwoord Hardlopen