Succesvolle 47e editie Lido-cross

Mooie weersomstandigheden zorgde afgelopen zondag 15 december mede voor een prachtige 47e editie van de Lidocross. Aangevuld met ruim 400 inschrijvingen kan de organisatie met een tevreden gevoel terug kijken.

De organiserende vereniging, Atletiekclub Waalwijk ’66, was dit jaar genoodzaakt om een groot aantal aanpassingen in het parcours door te voeren. Door diverse werkzaamheden rondom het Lido en bij de kanaaldijk door de Gemeente Waalwijk was het zeer goed ontvangen parcours van vorig jaar niet langer bruikbaar. ACW’66 heeft dit opgelost door nieuwe paden in het parcours op te nemen. De atleten kregen zodoende toch een afwisselend parcours met heuvels, bospaden en los zand voorgeschoteld. De reacties over het nieuwe parcours waren dan ook unaniem enthousiast.

Om 11:00 uur gingen de vrouwen senioren en masters van start voor hun 4.400 meter. Bij de vrouwen senioren was er een mooie overwinning voor de Tilburgse atlete Mariska Scholtes. De mannen senioren en masters moesten een afstand van 8.800 meter volbrengen. De Waalwijkse atleet, Wesley van der Gouw, wist bij de mannen senioren de overwinning te pakken.

Ook een aantal atleten van de organiserende vereniging, ACW’66, was in de prijzen gevallen. Bij de meisjes junioren A wisten Daphne van der Lee en Samantha Eldred beslag te leggen op respectievelijk de tweede en derde plaats. Bij de mannen masters 35+ eindigde Rob Snoeren als derde. Rens van Ravenstein werd eerste bij de jongens junioren B. Bij de VB-atleten werd onderscheid gemaakt in atleten jonger en ouder dan 16 jaar. In de eerste categorie was een tweede plaats voor Rick Voogd. In de tweede categorie behaalde Dennis Slaats een eerste plaats en Rick Standaert een derde plaats.