Sportcampus Olympia start zonnig.

Het is negen uur als ik samen met Roelant de poort open maak naar de voor ons zo vertrouwde atletiekbaan. Het is na nog geen half jaar maar moeilijk voorstellen hoe het ooit was. Van achteruit ingang naar blikvanger. Terwijl Roelant samen met Ciska de kantine induikt, ga ik samen met Johan, Marjo, Jurgen, Sander, Erwin en Robert aan de slag om de tenten op te zetten, en ze aan te kleden. Als we daar druk doende mee zijn, komt de vrachtwagen met daarin de athletics arena aan. Robert, Jurgen en Sander steken snel wat handjes toe. Sportcampus1
Tegen half elf, als ik richting de opening ga, kijken Erwin en ik om, in anderhalf uur tijd is een kale entree omgetoverd tot een levendige bruisende mierenhoop, waar net buiten de poort onze infostand staat, de koek en zopie tent net om het hoekje, en fysiofit van Ad Roza en running center presenteren zich een klein stukje verder. Het terras er tussen maakt de presentatie compleet. Ik mag natuurlijke de feestelijke opgehangen vlaggetjes van Marjo niet vergeten.
Om elf uur stipt rukken we de vlag van de gemeente Waalwijk van het bord af, en openen daarmee de sportcampus Olympia.
Als we terug komen op het nest, is alles al begonnen, de eerste kinderen zijn bezig in de arena, de horden clinic door de bondscoach is begonnen. Maar nog geen volk voor de lezingen….. Da’s jammer.
De gemeente delegatie meldt zich op de baan en we leiden ze rond om te laten zien waar we zo trots op zijn. Hans Brekelmans, de kersverse wethouder sport, komt nog een keer terug zegt hij, om zich volledig te laten bijpraten. We krijgen het compliment dat er een forse inspanning is geleverd om iets moois neer te zetten.
De pupillen en de jongste junioren duiken na de warming-up de arena in, en vermaken zich daar kostelijk. Een feest om naar te kijken, net als de hordenclinic…. Marita, de trainer van Gregory Sedoc houdt de deelnemers flink bezig! Ondertussen nog steeds geen deelnemers voor de lezingen, en we besluiten dan maar om dat deel af te blazen. Wel zonde van alle voorbereidingen van Dorine, Mike (fysiofit) en Anouk (running center). Maar toch echt bedankt allemaal voor jullie inspanningen.Sportcampus2
Het slotstuk van de dag is de presentatie van de loop groepen. De Laggers en de basis groep zijn present en geven een mooie show weg. Gelukkig zijn er voldoende bezoekers die helaas niet meedoen, maar wel kijken, en met een info boekje de baan verlaten. Machiel, Yves en Eddy bedankt voor het actuele infoboekje, daar kunnen we voorlopig weer mee vooruit. Derk-jan bedankt voor het opgeven van je vrije zaterdag middag om de training te verzorgen, was top.
Met een bijzonder tevreden gevoel ging ik om half zes huiswaarts, met een gekleurde bol van de zon, maar nog belangrijker met de zon in mijn hart. Want we hebben een prima visite kaartje afgegeven aan de gemeente, we hebben op verschillende manieren de media op een positieve manier gehaald. De bezoekers die ik gesproken heb waren onder de indruk van de energie en de presentie van ACW. De basis groep en de lag hebben het zo leuk gehad samen dat ze in de toekomst meer met elkaar willen gaan doen.
Een zonnige start van de sportpromenade!!!