Special Olympics Waalwijk

Zaterdag was het dan zover, na lange voorbereiding met Machiel Voorzee als kartrekker, konden de Special Olympics beginnen. Het begon eigenlijk al in augustus 2012 om de donatie van de Rotary Club een bestemming te geven. De Special Olympics is niet zomaar een wedstrijd, het is iets speciaals wat je met veel vrijwilligers en met plezier doet.

De inschrijving met 130 atleten uit heel land en zelfs uit Diest in België was boven verwachting. Het begon al goed, terwijl dat de atleten binnen stroomde werden ze ontvangen met dans en muziek van Kunsten Centrum Waalwijk. Om 9:45uur werd het evenement geopend met het Olympisch vuur wat met de sirene binnen werd gebracht door Torch Run Nederland vergezeld door ons G-Team van ACW. Daarna werd de eed afgelegd (Ik ga voor de overwinning maar door mijn inzet ben ik al winnaar) en het vuur aangestoken met hulp van Dennis Slaats, atleet van ACW.

Om 10:15uur begonnen de voorrondes om te zien of je in de middag in de zelfde divisioningwedstrijd in gedeeld ben. De pauze om 12:45uur was niet alleen om te lunchen, maar ook om te lachen! Door Marc Pelkman van Tandem Support was er een komiek uitgenodigd, die door de atleten en het ander publiek zeer gewaardeerd werd! Om 13:30 uur begon de finale, het eerst was de 100m met meteen na dit onderdeel de huldiging.

Leuk is te zien hoe trots de atleten zijn met hun medaille om de nek. Zo gaan ze gaan vol goede moed naar hun volgende onderdeel om misschien weer in de prijzen te vallen. Ze konden kiezen uit nog een technisch onderdeel, kogelstoten, balwerpen of verspringen. Ook was er voor iedereen nog een 200m en op het laatst nog een 4x100m estafette voor de fun.

De meeste atleten hadden wel een medaille en anders kregen ze een vaantje zo ging niemand met lege handen naar huis. Van Atletiek Club Waalwijk deden natuurlijk ook de G-atleten mee. Dat waren Rick Standaert, Rik Voogd, Dennis Slaats, Maurice Laros en Andra Laros. Zij hadden super hun best gedaan en hadden een geweldige dag gehad. Ik denk dat iedereen die deze dag geholpen heeft, er met plezier aan terug denkt, zoals Machiel tijdens de vrijwilligers avond al aankondigde. Ik in ieder geval wel, moe maar met een prettig gevoel ging ik naar huis.
Mede dank zij alle vrijwilligers is het een geweldige dag geworden

Bekijk de uitslagen van deze dag