Regio 13 competitie

ACW’66 in de prijzen in Baarle Nassau

Atletiek Club Waalwijk is door de Atletiekunie ingedeeld in Regio 13. Afgelopen zaterdag was de vierde competitiewedstrijd in deze regio, waarbij de pupillen drie verplichte onderdelen moesten afwerken. De junioren mochten drie onderdelen kiezen.

De wedstrijd was druk bezet, maar Remco Jocaille wist bij de jongens pupillen-C ondanks de sterke tegenstand een derde plaats te behalen. Remco liep een mooie 600 m in een tijd van 2,21 minuten, met verspringen behaalde hij een sprong van 2,62 meter en de bal wierp hij naar een persoonlijke record met een afstand van 21,41 meter.

Bij de jongens junioren-D werd Tom van Loon tweede. Hij sprong 1,35 meter hoog, op de 80 m sprint liep hij 11,2 seconde en de discus wierp Tom naar een afstand van 15,02 meter.

De meisjes junioren-C zorgden Elise Jocaille en Evi van Bladel ervoor dat respectievelijk de eerste en tweede plaats door Atletiek Club Waalwijk werden bezet. Elise sprong 1,55 m hoog, de 80m sprint liep ze in een tijd van 11,1 sec en de discus wierp ze naar een afstand van 17,73 meter. Evi liep de 80 m sprint in 11,2sec, de discus wierp ze naar een afstand van 17,95 meter en daarnaast liep ze nog de 1000 m in een tijd van 3,22 minuten.

De andere pupillen van ACW’66 hebben ook goede prestaties geleverd. Er werden veel prs behaald. Sep de Graaf, jongen pupil-B, verbeterde zich met verspringen en balwerpen. De 1000m was voor Sep de 1e keer. Sander van Geenen, jongen pupil-B, is nog niet zo lang lid. Dit was voor hem de 1e wedstrijd. Hij zette mooie prestaties neer. Denée van de Sanden was jammer genoeg het enige meisje van ACW. Ondanks dat, deed ze haar uiterste best bij de pupillen-a. Het was voor haar de eerste keer dat ze buiten hoog sprong. Bij de 1000m verbeterde ze haar eigen tijd. J.p.a. 1e jaars, Lars van Bellekom verbeterde zich op alle onderdelen. Wessel Kappen, ook een 1e jrs pupil-A, behaalde een pr met kogelstoten en op de 1000m. Rick Verhoofstad, een 2e jaars-A, evenaarde zijn record met hoogspringen en verbeterde zijn record met kogelstoten en de 1000m. De inzet van de kinderen was goed.

Bij de jongens junioren-c deed Daan van Loon mee en hij werd 5e

Truus