Prijzen voor Atletiek Club Waalwijk bij eigen Indoor wedstrijd

Zondag 25 februari organiseerde Atletiek Club Waalwijk de jaarlijkse Indoor wedstrijd. In Sporthal De Slagen waren ruim 200 atleten uit de regio en uit verschillende plaatsen buiten regio bezig om hun meerkamp af te werken. Er waren zelfs atleten uit Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Huizen en diverse andere plaatsen. De meerkamp bestond uit 40 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten. In de ochtend uren waren de Pupillen aan de beurt en in de middag Junioren D/C. Er waren van Atletiek Club Waalwijk kinderen die met de ereprijzen naar huis gingen en er waren die voor de eerste keer mee deden. Ook vele verbeterde hun eigen records.

Fleur Claessen Mini Pupil werd 1e ze verbeterde haar record met kogelstoten met 42 cm. Fleur stootte de 1 kilo kogel naar een afstand van 3,01 mtr, ze sprong 0,55 cm hoog en de 40 meter sprint liep ze in de tijd van 9:08 seconde.

Meisje Pupil-B Lotte Simon deed voor de eerste keer mee aan een indoorwedstrijd en viel al meteen in de prijzen. Ze werd 3e met de prestaties van 0,90 mtr hoog, de kogel van 2 kilo stootte ze naar een afstand van 3,74 mtr en de 40 mtr liep ze in de tijd van 8:04 sec.

Jongen Mini Pupil Sam Ligtvoet werd in zijn categorie 3e hij verbeterde zijn worp met kogel met 2,06 mtr. De kogel van 1 kilo stootte Sam na een afstand van 4,96 mtr, de 40 mtr sprint liep hij in de tijd van 8:39 sec en hij sprong 0,65 mtr hoog.

Pim Ligtvoet Jongen Pupil-B werd 2e hij sprong 0,95 mtr hoog dat was een verbetering van zijn record met 5 cm. De 40 mtr liep hij in de tijd van 7:25 sec dat was de 2e beste tijd in zijn categorie en de kogel van 2 kilo stootte hij naar een afstand van 4,87 mtr. Ook in deze categorie deden Gijs Theewen, Lucian van Hoven en Lucas van Vleuten mee, het was voor hun allemaal de 1e wedstrijd. Ze werden 6e en 11e en 12e.

Bij de Meisjes Pupillen-C deden Lies Hofmann en Renske Jansen voor de 1e keer met een indoor wedstrijd mee, ze werden 4e en 6e in hun categorie.

Babette Dumoulin, Senna van Engelen en Lizzy Meyer allemaal Meisjes Pupillen-B deden ook hun 1e indoorwedstrijd ze werden 4e, 5e ,en 6e.

Voor Daan van de Wildt Jongens Pupillen-C was het ook de 1e indoor wedstrijd hij werd 9e . Meisjes Pupillen-A Dylana Paridaens pas lid en Mila Pullens pas 1e jaars A, deden ook hun 1e wedstrijd ze werden 18e en 21e .

Jongens Pupillen-A Rick Witlox pas lid werd in zijn 1e wedstrijd al meteen 5e . Tim van de Vinne behaalde op alle onderdelen een PR, hij sprong 1,00 mtr hoog dat was een PR verbetering van 10 cm. De kogel stootte Tim na een afstand van 4,92 cm dat was een PR verbetering van 32 cm en de sprint liep Tim in de tijd van 6:79 sec. Zijn PR was 6:97 sec. Tim werd 6e . Jelle van Laarhoven verbeterde zich ook op alle onderdelen, hij sprong 1,05 mtr hoog dat was een verbetering van 15 cm. De kogel stootte hij 4,33 mtr dat was een verbetering van 97 cm. De sprinttijd die Jelle had staan was 7:60 sec nu deed hij over de 40 mtr sprint 7:52 sec. Hiermee werd hij 13e . Stijn Koek had wat last van zijn been daarom ging het hoogspringen niet zo lekker. De 40 mtr sprint was voor hem de 1e keer dat hij die liep, Stijn is pas 1e jaars-A hij werd 14e . Merijn van der Veek behaalde 2 PRs , met hoogspringen een PR verbetering van 10 cm . Merijn sprong 1,00 mtr hoog als hij niet zo last van zijn nek had , was het waarschijnlijk nog wel hoger geworden. De kogel stootte hij naar een afstand van 5,01 mtr dat was een PR verbetering van 80 cm. Merijn werd 17e . Thijs Nuijten liep een PR op de 40 mtr sprint hij liep die in 7:65 sec, zijn tijd van zijn PR was 8:02 sec. Thijs werd 18e . Pelle ging wat minder, het hoog wilde niet zo lukken, maar gelukkig wel een PR op de sprint. Pelle liep die in 7:86 sec en zijn tijd was 9:40 sec, dat is een goede verbetering. Abe Jonkergauw deed gelukkig ook mee, dit was zijn 1e indoor wedstrijd.

De resultaten van iedereen kun je terug vinden op atletiek.nu. Hopelijk kunnen we op de volgende wedstrijden op zoveel kinderen rekenen. De opkomst was goed en jullie hebben allemaal super je best gedaan. Nu allemaal aan jullie persoonlijke records werken.

Truus