Podium geheel bezet door de VB Atleten van Atletiek Club Waalwijk.

Op zondag 10 november 2019 werd bij de Roestelberg in Kaatsheuvel de Maresia Cross georganiseerd. Onder een stralende zon was het goed loop weer, het is een zwaar parcours met bijna allemaal duinen. Doordat de start in de kuil is, gaan ze meteen al in het mulle zand naar boven. De atleten van Atletiek Club Waalwijk gingen hiermee ook de strijd aan. Waarvan sommige mee gingen in de kop groep.

Meisje Mini Pupil Iris Claessen  moest bij de Pupillen-C mee lopen, ze kwam bij die groep als 3e over de finish in de tijd van 7:07 minuten. Ze moest de afstand van 1250 meter lopen.

Meisje Pupil-B Fleur Claessen kwam in haar categorie als 6e over de finish in de tijd van 6:33 minuten, zei liep een afstand van 1250 meter.

Alle Pupillen A liepen een afstand van 1250 meter. Bij de Jongens Pupillen-A stonden drie kanjers aan de start, Nick van Daalen heeft de smaak te pakken. Hij liep weer super bij de voorste groep mee. Nick werd 13e in de tijd van 5:20 minuten. Tristan Maartens gaat steeds beter hij finishte in de tijd 6:52 minuten en werd daarmee 45e. Voor Lucas van der Vleuten was dit zijn eerste cross, hij had wat last van zijn buik. Misschien wel wat spanning, toch netjes dat je het volbracht hebt. Hij werd 49e in de tijd van 7:14 meter.

Aaliyah Yap Meisje Pupil-A was er natuurlijk ook weer bij, ze vond het best zwaar. Dat is het ook, daarom is het goed dat jullie mee doen. Aaliyah werd 29e in de tijd van 6:48 minuten. Voor Babette Dumoulin was het de eerste cross van dit jaar. Ze was gestruikeld en heeft het toch uit gelopen in de tijd van 7:00 minuten en kwam daarmee als 31e over de streep.

Bij de Jongens Junioren-B was Tristan van der Loop die 3350 meter liep, hij deed dat in de tijd van 14:37 minuten en eindigde in zijn categorie als 7e.

Bij de Jongens Junioren-A was natuurlijk weer Jason Smits die moesten ook 3350 meter lopen, Jason deed dat in de tijd van 13:01 minuten en eindigde als 6e. Tom van Loon is ook weer terug bij de club hij liep deze afstand in de tijd van 13:08 minuten en kwam achter Jason als 7e binnen. Tom traint nu veel voor het schaatsen en minder voor het lopen. 

 De VB atleten van Atletiek Club Waalwijk waren succesvol, ze namen alle ere plaatsen in beslag. Ze moesten tegelijk bij de Junioren B-A mee lopen, daar konden ze zich mooi aan optrekken. Ze liepen een ronde van 1250 meter. Lars van Ravenstein  werd 1e gevolgd door Rick Standaert 2e en Jesse Vink 3e. Ze kwamen binnen op de tijden van 5:05 minuten, 5:09 minuten en 5:19 minuten.

De Dames Senioren liepen 3 grote ronden in totaal 6800 meter, daarbij liep Jeanet van Loon net terug na een zwangerschap netjes op een 14e plaats in de tijd van 36:53 minuten. Ze liep lekker ontspannen en zei dat zelf ook. Kim van Loon pas weer terug bij de club en eigenlijk een sprintster liep de tijd van 37:01 minuten. Ze eindigde net achter Jeanet op de 15e plaats.

Sander Demmers Senioren Mannen moest 9100 meter lopen, Sander finishte als 13e en zette een mooie tijd neer van 37:15 minuten.

Leon schrijft over de Junioren-D-C.

Truus