Pim Ligtvoet van Atletiek Club Waalwijk 2e bij Open baan wedstrijd in Rijen zaterdag 26-05

Deze wedstrijd werd georganiseerd door Atletiek Club Spiridon, het was een meerkamp wedstrijd voor Pupillen. De pupillen van Atletiek Club Waalwijk deden ook mee om hun Persoonlijke Records te verbeteren. Dat lukte goed, ze behaalde goede prestaties en voor sommige pupillen was het hun eerste wedstrijd. Het was tropische warm maar niemand hoorde je klagen en liepen op het laatst allemaal nog een 1000 mtr. Bij Jongens Pupillen-B mocht Pim Ligtvoet de zilveren medaille mee na huis nemen. Pim werd met zijn onderdelen 2ein de einduitslag. Hier over word een verslag gemaakt. De pupillen-A waren goed vertegenwoordigd. Ze hadden een meerkamp met de onderdelen verspringen, bal werpen, 60 mtr sprint en de 1000 mtr werd bij de meerkamp mee genomen.  Bij de meisjes was jammer genoeg alleen Fleur Dekkers, maar ze heeft de smaak goed te pakken. Fleur heeft nog nooit een baanwedstrijd gedaan op de oude methode.

Tim van de Vinne, Thijs Nuijten en Tijn Burgmans hadden ook nog geen resultaten met dit soort wedstrijden. Tijn is nog maar pas lid hij vond het best spannend, maar zijn prestaties mogen er zijn. De 1000 mtr had hij voor de eerste wedstrijd goed verdeeld. Tim was met ver en de 1000 mtr 2e, hij had de 1000 mtr goed opgebouwd. Thijs had de beste afstand van ACW met bal, die kwam op een afstand van 20,06 mtr neer. Jelle Laarhoven behaalde 3 PRs, de bal kwam 4,73 mtr verder dan zijn PR, de 1000 mtr liep hij bijna 4 sec sneller dan zijn oude record. De 60 mtr sprint was 0,1 sec sneller dan zijn PR. Merijn van der Veek verbeterde zich op alle onderdelen. Met ver een verbetering met 2 cm, de bal kwam 3,45 mtr verder dan zijn oude record, de 60 mtr sprint was een verbetering van bijna 0,2 sec. En de 1000 mtr was iets sneller dan zijn oude record, nu liep hij 4.26,4 min en hij had staan 4.26,9 min. Dat zijn veel PRs voor de PR beker.

Atleet                             Ver                   bal                   60mtr              1000mtr

Fleur Dekkers               2,95                 15,32               11,35                 4.46,85

Tim van de Vinne         3,53                 18,73               10,29               3.53,86

Jelle Laarhoven            2,83                 18,89 PR        10,81 PR          4.10,95 PR

Thijs Nuijten                 3,07                 20,06              10,96                5.10,46

Merijn van der Veek     3,24 PR            15,75 PR         10,66 PR         4.26,4 PR

Tijn Burgmans              2,81                 12,55               10,93                4.31,45

Pupillen wat een mooie prestaties zette jullie neer, jullie gingen er helemaal voor. En wat geweldig dat jullie er nu zo veel plezier in hebben gehad, dat ik vandaag nog een stel namen voor volgende week mag noteren. Bij de Atletic Champs in Tilburg hebben we een mooi team.

Truus

Vanmorgen begon de dag al vroeg, maar we hadden er wel zin in! Van de b-c-mini pupillen deden alleen de broers Sam en Pim mee. Zou toch leuk zijn als er meer kinderen mee doen.
De warming up deden we gezellig met Truus en de A pupillen, het was al behoorlijk warm dus we deden het wel rustig aan.
Sam en Pim begonnen allebei met hoogspringen wel ieder op een andere mat dus ik mocht lekker op en neer lopen ?. Maar het ging bij beiden heren goed, Pim had graag meer gewild en gehoopt maar haalde een hoogte van 95cm. Sam behaalde een mooie hoogte van 80cm.
Hierna hadden we even pauze en hebben we de schaduw opgezocht en lekker wat gedronken.
Toen was het alweer tijd om te sprinten, Pim was als eerste aan de beurt, hij maakte een goede start, maar vind het lastig als die wordt ingehaald. Toch heb je een mooie tijd gelopen Pim, volgende keer niet laten afleiden door andere die je inhalen. Sam die had zijn broer zien starten met startblokken en wilde dat ook wel. Ja dan is het pas echt sprinten, je deed het goed hoor Sam!
Pim liep een tijd van 7.20 en Sam liep 8.36.
Al vrij snel was het tijd voor kortgesloten, een onderdeel wat de pupillen b-c en mini niet vaak hebben bij baan wedstrijden, maar het ging boven verwachting. Pim had 1 te goede poging hij viel met zijn handen opende balk door zijn eigen snelheid en kracht, hij was ver maar helaas ongeldig. Gelukkig herhaalde je het kunstje nog een keer en kwam je tot 5.17 en dat was de beste afstand van de hele groep. Sam deed het ook goed en stootte de kogel tot 4.37.
Bij Pim was ondertussen de hoop op een medaille gekomen, het ging zo goed. Maar ja dan moest hij nog wel een goede 1000m lopen, en dat hebben we niet tegen dovemansoren gezegd. Hij is er vol voor gegaan, ondanks de pijn doorgegaan, huilend toen hij gefinisht was maar wel in een mooie tijd 4.04.77. Super gedaan Pim!
Sam moest een 600m lopen, maar zei onderweg naar de start al zo hard als Pim dar kan ik niet. Maar toch Sam je liep heel goed op een mooi tempo. Je liep je 600m in een tijd van 2.54.08!
Toen was het wachten op de prijsuitreiking, Sam wist al dat hij geen medaille had maar dat was en is niet erg. Je hebt het super gedaan en een mooie 11e plaats behaald. Je werd bij de c pupillen geteld maar van de mini’s was je derde!!
Pim bind volgens mij de prijsuitreiking net zo spannend als de hele wedstrijd. Nadat hij bij de vierde plek niet benoemd werd kwam er al een gejuich hij had een medaille!! Maar dat het een zilveren zou worden dat had hij niet verwacht, je hebt er hard voor gewerkt Pim super!
Ik vond het gezellig mannen!!

Groetjes Gina