Historie

ACW ’66 is als Atletiek Club Waalwijk (provincie Noord-Brabant) opgericht op 21 oktober 1966. Bijna 18 jaar lang beschikt de vereniging niet over een eigen accommodatie: baanwedstrijden en trainingen houdt de club op terreinen, gehuurd van diverse sportverenigingen. Maar als in 1984 een heuse sintelbaan in gebruik kan worden genomen, krijgt ACW –eindelijk- een vaste stek plus een eigen home.

De levensduur van de sintelbaan is echter kort; de ondergrond blijkt nodig als industrieterrein en dus dient de club opnieuw te verkassen. Nu naar het sportpark Olympia alwaar in 1992 een nieuwe kunststofbaan is neergelegd. Het houten en al versleten clubhuis / materialenhok uit 1984 verhuist mee want voor nieuwbouw zijn er geen centjes. Het prachtige clubgebouw dateert van 2002. Vanaf die tijd is ACW ’66 een volwaardige club, waar op een fatsoenlijke en professionele manier wedstrijden gehouden en atleten begroet kunnen worden. Plaats nemen kunnen de toeschouwers op de betonnen zitdijk, gerealiseerd in de zomer van 2014.

Naast de wedstrijden op de baan zijn er nog andere wedstrijden die ACW traditioneel organiseert: de jaarlijkse indoorwedstrijd bijvoorbeeld en, al vanaf het prille begin van ACW’66, de Lidocross. Deze veldloop is inmiddels in atletiekland een begrip.

De vereniging is aangesloten bij de Atletiek Unie (AU) en telt ongeveer 350 leden. ACW ’66 beschikt over een aantal gediplomeerde trainers, die verschillende trainingsgroepen begeleiden van zowel de jeugd (van 5 tot 18 jaar), senioren/ masters tot verschillende fitheidgroepen. De allerkleinsten maken op speelse wijze kennis met de sport, terwijl junioren meer vaardigheden op verschillende atletiekonderdelen (lopen -springen en werpen) wordt bijgebracht. Bij de senioren en de recreanten ligt meer het accent op het lopen; in- en ontspanning op maat door je aan te sluiten bij de groep die je past!

Iedereen kan geheel vrijblijvend een maand de trainingen volgen. Neem daarvoor contact op met het secretariaat. Oriëntatie in verschillende groepen is hierdoor mogelijk. Na 4 weken kan men dan besluiten om eventueel lid te worden.