Clubtenue

Als je aan wedstrijden meedoet, heb je een clubtenue nodig. Officieel is het dragen van het clubtenue alleen verplicht als je meedoet aan wedstrijden van de Atletiekunie (NK’s, clubcompetitie). Maar natuurlijk is het leuk als iedereen die aan wedstrijden meedoet, de clubkleuren van ACW ’66 draagt! Hiermee ben je herkenbaar voor clubgenoten, voor trainers en voor het publiek en stralen we met elkaar de eenheid van de club uit!

Je kunt een clubtenue als volgt bestellen:

  • Geef bij je trainer aan dat je graag een clubtenue wilt
  • Pas jouw clubtenue
  • De trainer vult jouw aankoop in op een formulier
  • De penningmeester int de kosten met de contributie

PS Voor de pupillen stellen we vanuit de club de tenues bij wedstrijden ter beschikking.

Beleid

Het in de inleiding beschreven clubtenue van ACW ’66 bestaat uit een singlet (hemdje) of een topje, dat gecombineerd wordt met drietal korte broekjes in effen zwart. De kleuren zijn voor het shirt, overwegend rood, met een witte baan vanuit de oksel die krommend naar beneden smaller wordt en een zwarte baan in de zij, die krommend naar beneden breder wordt. Op de borst staat de naam en het logo van ACW ’66 in witte letters. Voor de broek: zwart met daarop het logo van ACW ’66.

Het dragen van de het clubtenue is verplicht als je meedoet aan NK’s en clubcompetitie die door de Atletiekunie georganiseerd worden.

Om de herkenbaarheid voor clubgenoten, voor trainers en voor het publiek te vergroten en om de eenheid van de club uit te stralen wil het bestuur zeer dringend verzoeken het clubtenue ook te dragen bij alle wedstrijden of evenementen waaraan men deelneemt. Bestuur, commissieleden, kaderleden, trainers en begeleiders verplichten zich om dit uit te dragen naar alle leden van de club.

Het bestuur staat het toe om, op de aanvullende kledingstukken binnen de Crafteamkleding lijn, alleen op de achterzijde, van het shirt met korte mouwen, het shirt met lange mouwen en het running jack een logo of korte tekst toe te voegen, en je zo als trainingsgroep op wedstrijden te kunnen presenteren.

De kleurstelling van de aanvullende kledingstukken binnen de Craftteamkleding lijn dienen echter wel in het verlengde te liggen van de kleuren zoals gebruikt in het officiële clubtenue

Elke toevoeging aan het clubtenue moet worden voorgelegd aan het bestuur, zowel het bestuur als de WOTC dienen dit goed te keuren.

Het is niet gewenst dat een trainingsgroep een “eigen” shirt laat ontwerpen, wat buiten het bovengenoemde beleid staat, en gaat dragen bij wegstrijden en evenementen.

We willen herkenbaarheid en eenheid uitstralen. Wij met elkaar zijn de club!

Voor trainers en begeleiders gaat het bestuur ACW ’66 een running jack in bruikleen beschikbaar stellen, om zo herkenbaar te zijn voor clubgenoten en voor het publiek en stralen we met elkaar de eenheid van de club uit!