Opening met Nadine Broersen

Nadine Broersen opent zitdijk bij AC Waalwijk’66.

Op 28 september, tijdens de clubkampioenschappen, zal Nadine Broersen, de zilveren medaille winnares bij de zevenkamp op het EK in Zurich dit jaar, samen met een afgevaardigde van de gemeente Waalwijk de vernieuwde baan in Waalwijk feestelijk in gebruik nemen. Daarnaast zal ze voor de jeugd van ACW ’66 een hoogspring clinic verzorgen, dat zal haar als nationaal recordhoudster met een hoogte van 1.94m prima afgaan.

Bezoekers en deelnemers kunnen voortaan vanaf een lange tribune de atletiekwedstrijden op de kunststofbaan van AC Waalwijk’66 volgen. Voorheen stonden of lagen de toeschouwers her en der rondom de baan. Nu hebben het publiek maar ook de deelnemers een mooie plek om naar de wedstrijden te kijken. Landschappelijk past deze zitdijk ook goed bij de Olympia sportcampus die nu ontstaan is. Het markeert ook mooi de overgang van sporthal De Zeine, naar de hockeyvelden van KMHC en naar de atletiekbaan.

ACW ’66 kwam zelf met het idee van de zitdijk. Jeroen van Alphen van buro2j uit Eindhoven heeft de club van begin tot eind ondersteund en met succes. De gemeente Waalwijk was vanaf het begin gecharmeerd van het plan: een robuuste dijk zou ACW ook meer zichtbaar maken. Bij het maken van de uiteindelijke begroting viel het allemaal duurder uit dan gepland. Maar de kans deed zich nu voor, want nu wordt er volop gebouwd. Daarop wilde ACW ’66 meeliften. Bovendien straal je met zo’n robuuste zitdijk veel meer uit. Uiteindelijk is de zitdijk betaald door de gemeente Waalwijk, ter compensatie van deze investering betaalt AC Waalwijk’66 jaarlijks een huursom.

Het bleef niet bij een zitdijk. ACW’66 heeft zelf ook geïnvesteerd, met geld en veel vrijwilligers, in het optimaliseren van de voorzieningen rondom de baan. Zo is het voortaan ook mogelijk om elektronische tijdwaarneming op de baan te laten plaatsvinden, zonder daarbij te struikelen over een oerwoud van draden. De website is vernieuwd. En er zijn plannen om de buitenkant van het clubgebouw meer smoel te geven. Met die investeringen wil ACW ’66 zich nog meer op de kaart zetten. Want ze heeft de ambitie de komende jaren te gaan groeien.