Masters op recordjacht.

Op 12 mei treffen Theo Blok en Piet Span elkaar op de atletiekbaan van Scorpio na lange tijd weer eens. Allebei met dezelfde reden: ze willen een clubrecord met de discus gooien. Een master-clubrecord wel te verstaan. Theo is na een lange rustperiode weer begonnen met gooien en wil het record van de Ron Hoffmans in de 35+ categorie verbeteren (30,.. m).Piet is 50 geworden en mag nu met 1,5 kg gooien wat het natuurlijk heel aantrekkelijk maakt. Verder wil hij in zijn kroonjaar wat dingen anders dan anders doen en na tien jaar afwezigheid weer clubrecords neerzetten is inderdaad anders. De clubrecords in de 50+ categorie zijn niet moeilijk te verbeteren want behalve op de loopnummers staat er nog geen één, altijd prijs dus.

Theo heeft een paar weken geleden al een poging gedaan in Weert, maar van de 6 pogingen zijn er 5 ongeldig en die ene uit stand haalt de 30 m niet. Nu dus een herkansing. En dat gaat al meteen in de eerste worp goed: 34,36 m (die optisch gemeten wordt!) en een clubrecord. Zijn tweede poging is helaas ongeldig de derde minder ver en de vierde weer ongeldig. Jammer maar er zit nog vooruitgang in.

Ook Piet werpt in zijn eerste poging meteen een clubrecord : 23,91m. Zijn tweede poging word ook weer een clubrecord: 25,95m. Daarna gaat hij wat meer snelheid gooien wat resulteert in een worp in het neten één naast het afstandsbaken van de 30m alleen aan de verkeerde kant van de lijn. Jammer maar ook hier zit nog vooruitgang in. Theo wordt uiteindelijk eerste bij de masters en Piet vierde (van de 9). Beide heren kunnen op 25 juni in Drunen op herkansing en misschien doen ze daar nog wel meer (kogel, hoog, ver, wie zal het zeggen?)Masters

Al met al is het voor beide een heren een leuk weerzien waarbij door de wachttijden hebben ze leuk bij kunnen kletsen.