Kennis maken met Atletiek voor basis scholieren!

Atletiek wordt gezien als de moeder van alle sporten. De oermens begon al met hardlopen, springen en gooien om voedsel te verzamelen en te overleven. Via de Olympische spelen van Griekse oudheid ontwikkelde atletiek zich langzaam tot een echte sport.

Bij veel moderne sporten moet hardgelopen worden om bijvoorbeeld een bal in het doel te krijgen. Dat hardlopen is een onderdeel van de atletieksport, maar zeker niet het enige onderdeel. Atletiek bestaat uit ruim tien verschillende onderdelen, zoals verspringen, hoogspringen, kogelstoten, speerwerpen en hordenlopen. Doordat atletiek uit zoveel verschillende onderdelen bestaat is er altijd wel een onderdeel dat je leuk vindt. Bij atletiek ben je een individuele sporter, maar lever je je prestaties wel in groepsverband. Iedereen sport dus op zijn of haar eigen niveau waardoor je altijd met plezier bezig bent.

ACW’66 is zo’n atletiekvereniging waar je onder begeleiding van gediplomeerde trainers/sters op een ontspannen manier kunt kennis maken met spel en sport. Wedstrijden worden er volop georganiseerd in deze regio, maar ook door heel Nederland en zelfs in het buitenland!

Tijdens de kennismakingsdagen zullen we je alles vertellen over de mogelijkheden bij onze vereniging.

De kennismakingstrainingen zijn voor de basis scholen van de gemeente Loon op Zand en Waalwijk op maandagavonden: 26 maart, 9 april en 16 april van 18:30 uur tot 19:30 uur.

Je vindt de atletiekbaan aan de Olympiaweg 10, achter de nieuwe sporthal de Zeine.

Wil je meer weten of opgeven, dan kun je bellen met Truus Joosten, tel: 0416-278230 of gt.joosten@home.nl