Kamp 2017

Het is alweer 4 weken geleden, de leiding is ondertussen weer bijgekomen van het drukke weekend. Maar wat was het gezellig. Het afgelopen kamp is nog maar net afgesloten en wij zijn alweer bezig met het volgend jaar, het thema is alweer bedacht. 

Terug kijkend op afgelopen kamp, voor het eerst in jaren hebben we binnen moeten eten vanwege de regen. Maar gelukkig alles bij alles viel het weer reuze mee. 

 De vrijdagavond begonnen we met het ganzenbord in de bossen, het was fris tijdens het wandelen. Maar gelukkig konden we met het verhaal opwarmen bij het kamp vuur en daarna lekker genieten van de gesponsorde kipkluifjes door RT Praktijk Leerjuist voor Remedial Teaching te Kaatsheuvel van Anita van Oosterhout (www.leerjuist.nl) en worstenbroodjes ze waren lekker! BEDANKT.

 De zaterdagochtend was droog en begonnen we met de spelletjes. Helaas begon het ’s middags wat te regenen en was het eindspel in de regen. Maar door de regen laten we de pret niet drukken. Dus wij gaan door en doen ons best om te winnen. Na het eten van de friet is het droog en kunnen we dus allemaal even uitrazen in de speeltuin. Tijdens het avondspel begint het te regenen en gaat het steeds harder. We bekijken het weer meerdere malen voor de spooktocht van de D junioren. Helaas word het om 23 uur pas droog. Maar zo lang kunnen we niet wachten omdat de kinderen al heel bang zijn. Dus gaan wij als leiding maar in de regen in het bos liggen. De kinderen waren erg bang. Hierdoor hebben we besloten om hem volgens jaar maar niet door te laten gaan. 

 Na een goedenacht slapen is het weer droog en begint de ochtend met spullen inpakken en opruimen. We gaan na het ontbijt het laatste spel doen. De kinderen wisten welke groep er boven aan stond. Hierom besluiten ze om de groep bij dit spel te laten verliezen. Zodat er een andere groep nog kon winnen. Hierdoor moesten ze harder rennen en waren alle kinderen na het spel moe. Tijdens het spel werden we nog verrast door zonnestralen waar we onwijs van genoten. 

 Na de lunch was het tijd voor de prijsuitreiking van de vlaggen die de kinderen tijdens het kamp hadden gemaakt. Hebben we tijdens de prijsuitreiking nog groepfoto’s gemaakt en een gezamenlijke groepsfoto. Tijd om de kinderen op te halen en uit te zwaaien, spullen op te ruimen en terug te kijken naar weer een geslaagd en gezellig kamp. 

 Ook willen wij graag de ouders bedanken voor het poetsen!

 Annet, Anouk, Erik, Gina, Inge, Jan, Jolanda, Lotte, Marjo, Robert, Saskia en Teun