Jeugd Atletiek Club Waalwijk in de prijzen

Zondag 12 januari werd in het natuurgebied Regte Heide in Goirle een cross georganiseerd door Loopgroep Goirle. Deze cross is een van de regio 13 circuit. Het parcours was uitgezet over bospaden en heide gebied. Het was niet echt een zwaar parcours maar door de harde koude wind die de atleten op de laatste 400 meter voor hadden, maakte het wel zwaar. Ook begon het nog te regenen wat het niet aangenamer maakte. De jongste Pupillen (Pupillen-C) mochten als eerste aan de bak, daarbij waren de atleten van Atletiek Club Waalwijk goed bezig. 

De Pupillen-C moesten een afstand van 1300 meter lopen, dat is voor deze leeftijd (7-8 jaar) een pittige afstand. Maar voor Siem Bolenius was het geen probleem hij kwam als 1e over de finish in de tijd van 5:46 minuten.

Bij de Meisjes Pupillen-C kwam Carlijn IJpelaar als 3e over de streep in de tijd van 6:36 minuten. Carlijn werd zondag 5 januari in Someren bij de Brabantse Kampioenschappen ook nog 2e. Iris Claessen Mini-Pupil liep bij de Meisjes Pupillen-C mee ze werd 5e in de tijd van 7:07 minuten. 

Meisje Pupil-B Fleur Claessen was er natuurlijk ook weer bij, ze liep de 1300 meter in de tijd van 6:27 minuten. Ze werd in haar categorie 5e.

Jammer genoeg was de opkomst niet zo goed door de atleten van ACW, van de Meisjes Pupillen-A was alleen Lotte Simon die de kleuren van onze club mocht verdedigen. Lotte deed over de 1300 meter 6:13 minuten en werd daarmee 14e. 

Tristan Martens Jongen Pupil-A was de enige van ACW, hij loopt op het moment elke cross en heeft er veel plezier in. Tristan werd 23e in de tijd van 7:06 minuten. Het is het belangrijkste dat je er plezier in hebt, die houden het langste vol. Winnen is leuk maar mee doen belangrijker.

De VB atleten uit Waalwijk waren er ook die liepen ook de ronde van 1300 meter, daarbij kwam Lars van Ravenstein als 1e over de streep. Lars deed dat in de tijd van 4:56 minuten, Lars heeft nog alle crossen gewonnen. 

Jesse Vink is nog 16- maar daar waren vandaag geen extra prijzen voor, maar alle VB atleten kregen een medaille. Jesse werd in totaal 4e de tijd van 5:08 minuten. Met Rick Standaert ging het vandaag wat minder hij was zo gespannen, hij kwam als 5e binnen in de tijd van 5:17 minuten. Hans van de Broek de oudste deelnemer wil 5 crossen lopen, nu kwam hij als 9e binnen. Hij deed dat in een mooie tijd van 6:37 minuten.

Over de Junioren zal Leon wel een stukje schrijven.

Bij de Vrouwen Masters 45+ liep Karen Eldred 5600 meter, die moesten grote ronden lopen. Karen liep dat in de tijd van 32:42 minuten en werd daarmee in haar categorie 7e. Netjes Karen nadat je zaterdag ook nog een zware training heb gedaan.

Hopelijk kunnen we volgende week 19 januari in Rijen meer atleten aan moedigen.

Truus