Indoorwedstrijd zondag 24 februari 2019 te Waalwijk

De jaarlijkse Indoorwedstrijd georganiseerd door ACW werd weer gehouden in Sporthal de Slagen. De ochtend waar de pupillen hun prestaties neer zetten was helemaal vol. Van Atletiek Club Waalwijk waren natuurlijk ook veel pupillen die hier aan deel namen. Van andere verenigingen kwamen ze niet alleen uit de regio, maar vanuit Nijmegen en Zoetermeer en nog diverse verenigingen. Er werd een meerkamp afgewerkt met de onderdelen 40 meter, wat 2 keer gelopen werd, waarvan het beste resultaat geteld werd. Kogelstoten en hoogspringen. Voor sommigen was het de eerste indoor wedstrijd en de andere wilde zoveel mogelijk hun persoonlijke records verbeteren.

Meisje Pupil-C Fleur Claessen verbeterde zich op alle onderdelen, met hoogspringen sprong ze 80 cm dat is 15 cm hoger dan haar PR. Haar sprinttijd was 9,08 sec en nu liep ze de 40 meter in 8,3 sec. De kogel van 1 kilo stootte Fleur naar een afstand van 4,51 mtr. dat is een verbetering van 1,50 mtr. Mini Pupil Carlijn IJpelaar deed voor de eerste keer aan een indoorwedstrijd mee. Ze is 2 jaar jonger dan de Pupil-C ze behaalde mooie resultaten.

Meisje Pupil-B Lies Hofmann liep de 40 meter in de tijd van 7,85 sec haar tijd van vorig jaar was 8,12 sec. Is een mooie PR, Met 2 kilo kogel had ze nog nooit gestoten. Voor Meisjes Pupil-B Evi van Drongelen en Sofie van den Broek was hun eerste wedstrijd. Nu maar werken aan jullie PRs en hopelijk hebben jullie het leuk gevonden.

Jongens Pupil-C Sam Ligtvoet behaalde op alle onderdelen een PR, hij sprong 80 cm hoog dat is een verbetering van 15 cm. De kogel van 1 kilo stootte hij naar een afstand van 5,40 mtr. dat is 44 cm verder dan zijn PR. Bij de 40 meter sprint zette hij een tijd van 7,58 sec, zijn tijd van vorig jaar was 8,39 sec. Voor de Jongens Pupil-C Lucas van Dijk en Mees Giesbers was het ook de eerste wedstrijd. Jullie ook maar werken aan jullie persoonlijke records.

Voor Niek Mutsaers, Jongen Pupil-B was het zijn eerste wedstrijd en dan al meteen 11e worden. Daan van der Wildt heeft al meer ervaring in wedstrijden, bij hoogspringen verbeterde hij zich met 20 cm hij sprong nu 1,05 mtr. De sprinttijd van zijn record was 8,11 sec nu liep hij die in de tijd van 7,72 sec. De 2 kilo kogel had hij nog nooit bij wedstrijden gehad.

Jongens Pupil-A Stijn Koek verbeterde zich op alle onderdelen, de sprint liep hij inde tijd van 6,94 sec zijn tijd van de vorige keer was 7,41 sec. Hij verbeterde zijn worp met kogelstoten met 37 cm, de kogel kwam nu op 5,20 mtr. neer. Met hoogspringen liet hij de lat op 1,15 mtr. leggen dat is een verbetering van 10 cm. Voor Stijn van Baardwijk was het de eerste wedstrijd, hij sprong al meteen 1,15 mtr. hoog. Stijn je heb het goed gedaan, hopelijk ga je nog aan meer wedstrijden mee doen. De andere jongens zijn allemaal 1e jaars dat is best moeilijk om tegen de 2e jaars te moeten. Maar ze hebben het super gedaan. Pim Ligtvoet evenaarde zijn hoogte van 1,00 mtr. met hoogspringen. De 40 meter liep hij in de tijd van 7,18 sec, zijn tijd van vorig jaar was 7,25 sec. Luciano van den Hoven evenaarde ook zijn 1,00 mtr. met hoogspringen, de sprint liep hij sneller dan zijn PR van 7,64 sec. Hij liep dat nu in de tijd van 7,29 sec. Lucas van Vleuten verbeterde zich op alle onderdelen. Met hoogspringen een PR van 20 cm hij sprong nu 0,85 mtr. De kogel stootte hij naar een afstand van 5,18 mtr. dat is 1,52 mtr. verder dan zijn PR. En de 40 meter sprint liep Lucas in de tijd van 8,51 sec, zijn vorige tijd was 8,82 sec. Wat een verbetering Lucas! Voor Tristan was het zijn eerste wedstrijd, hopelijk heb je het leuk gevonden. Hij deed zijn best.

We hadden alleen maar 1e jaars Pupillen Meisjes-A dat kan in leeftijd en grote veel schelen bij de 2e jaars-A. Maar de meisjes hebben het goed gedaan. Senna van Engelen verbeterde zich op alle onderdelen, met hoogspringen sprong ze 0,85 mtr. dat is een PR van 5 cm. De kogel stootte ze even 87 cm verder dan haar PR hij kwam nu op een afstand van 4,35 mtr. Op de 40 meter sprint had ze de tijd van 8,38 sec staan nu liep ze dat in de tijd van 7,71 sec. Lotte Simon had dit jaar nog geen indoorwedstrijd gedaan ze verbeterde zich op alle onderdelen. Ze sprong 0,95 mtr. hoog dat is een PR van 5 cm. De kogel stootte ze naar een afstand van 3,87 mtr. dat is een PR verbetering van 13 cm en de sprint liep ze in de tijd van 7,96 sec, ze had de tijd van 8,04 sec staan. Babette Dumoulin behaalde jammer genoeg geen PR’s hopelijk volgende wedstrijd meer geluk. Aaliyah Yap had nog geen tijd op de 40 meter sprint. De kogel stootte ze naar een afstand van 3,69 mtr. dat is 8 cm verder als haar PR. Het hoogspringen ging vandaag wat minder, daar gaan we gewoon op trainen. Lizzy Meijer evenaarde haar hoogte van 0,85 mtr. met hoogspringen, haar sprinttijd stond op 8,41 sec. Nu liep ze de 40 meter in de tijd van 7,92 sec.

‘s Middags waren de Junioren-D/C aan de beurt om hun meerkamp af te werken.

Kijk voor alle uitslagen van de Pupillen en Junioren op www.atletiek.nu

Dank zij alle vrijwilligers is de indoorwedstrijd weer een succes geweest.

Truus