Het vallen van het blad

Gatverdamme het wordt weer herfst, de zomer vertrekt langzaamaan weer naar het zuiden. Koud, nat regen, tja de baantraining wordt dan soms een uitdaging. Maar zoals Gerard Joosten altijd zegt.…“we lopen altijd, al regent het zuurstokken”.

Ook liggen er andere gevaren op de loer zo in de herfst, niet alleen wordt ons doorzettingsvermogen om naar de baan te gaan op de proef gesteld, maar ook kan de baan glad zijn, vooral aan de bomenkant. Omdat de zon er daar niet goed bij kan blijft dat deel altijd nat, zeker als de bladeren daar nog eens bijkomen. Gelukkig hebben we binnen ACW de bladsociëteit, een groepje vrijwilligers die elke herfst dat deel van de baan zo goed mogelijk blad en eikelvrij houden.

Grote aanvoerder van deze sociëteit (ook wel eikeltjesclub genoemd) is Anton Verhoeven, erelid en mastodont binnen onze vereniging. Hij wordt bijgestaan door Ben van Brenk, Kees Burmanje, Wim van Oord en aspirant-lid: Kees van Brand. Je ziet, je moet er veel voor doen om lid te mogen worden van deze bijzondere groep!

We wensen de heren veel plezier de komende periode, nu al bedankt voor de gedane arbeid. En ACW’ers denk een keer aan deze mannen als de baan er in de herfst weer blad vrij bij ligt.