Het einde van een tijdperk?

Op het laatste Sintelpraatje lees ik dat dit de 36de jaargang is. Dat wil dus zeggen dat dit jaar, 2013, het zesendertigste jaar is dat het sintelpraatje verschijnt. Het eerste exemplaar zal dus ergens in 1976 verschenen zijn.

De naam, het Sintelpraatje, was gekozen om onze wens naar voortgang duidelijk te maken. Als je als vereniging een echte sintelbaan had dan telde je mee, dan was je wat! Toen die baan er uiteindelijk was, is de naam het sintelpraatje blijven bestaan. Het voorkantje is een aantal malen gewijzigd, maar het Sintelpraatje bleef ons cluborgaan. Ook met de komst van onze kunststof accommodatie, bleef het na een (pittige) discussie op een ALV de naam “ het Sintelpraatje” gewoon “het Sintelpraatje.“

Nu denkt u natuurlijk als we ooit met het sintelpraatje begonnen zijn is het nu de tijd om er mee te stoppen. NEEEE!!!!! Dat is het laatste wat we willen, maar………..

Maar we leven in 2013 en de moderne tijd, lees mail, internet, smartphones, tablets, etc, gaat het dagelijks beeld meer en meer beheersen. Ik vind mezelf echt geen oude lul maar mijn neefjes en nichtjes hebben boeken op hun tablet, een printer?? nee joh dat lezen we op het scherm wel!

We hebben ons, het bestuur, maar ook ons kader, heel eerlijk de vraag gesteld: “Wordt het Sintelpraatje wel gelezen?” Analoog of digitaal want het sintelpraatje is ook digitaal op onze website beschikbaar. Uitkomst is ja en nee, er zijn erbij die hem uitpluizen van A tot Z, maar er zijn er ook die na ontvangst het clubblad ongelezen bij het oud papier gooien, maar ook niet de moeite doen het blad te lezen op de site. Terwijl die daar prachtig wordt aangeboden!

Kortom, veel leden hebben geen behoefte meer aan een papieren Sintelpraatje, dus hebben heeft het bestuur de beslissing genomen dat in principe voor alle leden het papieren Sintelpraatje gaat verdwijnen. Een tweetal uitzonderingen:

 • De pupillen en de G-atleten. Zij krijgen op dringend verzoek van het trainerscorps voorlopig nog de papieren variant.
 • Andere leden dan pupillen en G atleten die verknocht zijn aan papier kunnen een verzoek doen bij de leden administratie. Zij krijgen dan ook gewoon het papieren Sintelpraatje.

Veder gaan we er voor zorgen dat onze leden die dat willen, een melding krijgen als het nieuwe digitale sintelpraatje online is. Per email krijg je dan een bericht. Dit alles zal ingaan per 1-1-2014; dit jaar zal er dus niets gaan veranderen, iedereen ontvangt in 2013 gewoon nog het Sintelpraatje in de bus.

Het geld dat we besparen, willen we gaan stoppen in een moderne, goed te onderhouden website, want wij geloven dat een website op termijn een belangrijker medium zal worden om onze leden te bereiken dan nu ons clubblad. Die reorganisatie van de website staat voor 2014 op het programma.

Samengevat: Wat moet je doen? Kijk hieronder wat je voorkeur is, en onderneem actie!

 • Ik wil het sintelpraatje op papier blijven ontvangen.
  stuur een mail naar de ledenadministratie met daarin de tekst: “ Ik wil graag het papieren Sintelpraatje blijven ontvangen.”
 • Ik wil een melding ontvangen wanneer het nieuwe digitale sintelpraatje op de site staat.
  stuur een mail naar de ledenadministratie met daarin de tekst: “Ik wil graag een melding ontvangen wanneer het nieuwe digitale Sintelpraatje op de site staat. Stuur mijn een email naar het volgende mail adres…………..(hier je eigen emailadres ingeven)”
 • Ik wil helemaal niets ontvangen, ik kijk zelf wel op de site,
  stuur een mail naar de ledenadministratie met daarin de tekst: “Ik wil geen papieren Sintelpraatje ontvangen, en wil ook geen melding per mail”

Voor de zekerheid hierbij het adres van onze ledenadministratie: ledenadministratie@acw66.nl.