Hakken en zagen

Wanneer: Zaterdag 7 november, 8.30

Waar: Loonse en Drunense duinen, bij ingang fietspad Loon op Zand

Wie: Marcel van Geenen, Wim van den Oord, Johan Bogaard, Maarten van der Ent, Rene van den Hoven

Waarmee: zagen, bijlen veel goede zin en pure ACW spierkracht

Waarom: Bij De Lido Cross lopen we een stuk over het grondgebied van natuurmonumenten. Als bezoeker/eenling heb je daar geen last van, maar als je een evenement wil organiseren dan moet een vergunning hebben niet alleen van de gemeente, maar ook van de boswachter. En die vergunning kost of 0.50 eurocent per deelnemer of een ochtend 10 helpende handen voor de boswachter.
Omdat het bestuur een zo laag mogelijk inschrijf bedrag wil voor deelname aan de Lidocross, hebben we vijf vrijwilligers gezocht om dit te gaan doen.

Met lood in de schoenen toog ik naar mijn vrienden van de LAG, want ze doen al zo veel voor ons, ze sparen voor een marathon klok, de klok op de gevel is door de LAG bij elkaar gespaard. Een sleuf graven, OPA of een toerbeurt in de kantine ze staan er gewoon. En nu dit, ook nog op hun vaste zaterdag ochtend training. Maar na gewoon 3 min staan er vijf namen op mijn blaadje, en moet ik zelfs nog mensen teleurstellen, want die wilde ook graag mee. Nou moe, gekkehuis, dacht ik, maar blij weer naar huis.

Na een ochtend hakken en zagen in het bos, vroeg ik Wim, en hoe is het gegaan, zijn antwoord:
“Het was een erg leuke ervaring en hebben ook lol gehad, en hebben ook nog het een en ander opgestoken. Als het nodig is kunnen jullie volgend jaar weer op ons rekenen.”.

Bedankt Heren Boswachters, ik zie jullie op de vrijwilligersavond en drinken we daar een boswandeling op!!
Antoine Span

hakkenzagen_1 Hakkenenzagen