Goede Prestaties van Atletiek Club Waalwijk tijdens Brabantse Cross kampioenschappen

Zondag 3 januari werd in Asten, door Atletiek Club Jasper Sport Someren een Cross georganiseerd. Gelijktijdig werden ook de Brabantse Kampioenschappen gehouden. Dus als je uit Brabant kwam, had je tevens kans dat je met twee titels naar huis ging. Ook drie Atleten van Atletiek Club Waalwijk wilden zich in deze wedstrijd bewijzen dat ze wel mee konden. Het parcours ging over bospaden met enkele heuveltjes wat door de regen extra zwaar was door de vele modder stroken. De senioren en Masters, mannen en vrouwen gingen het eerste van start. De Senioren en Masters Vrouwen moesten een afstand van 3000 meter lopen. Dat is een afstand wat normaal een korte cross is, maar alleen die afstand telde voor de Brabantse Titel. Jessica Westerhoff-Joosten uit Kaatsheuvel wilde zich ook in deze strijd gooien. Maar voor haar was het niet haar favoriete afstand. Normaal loopt ze rond de 7000 meter, het was nu eigenlijk een lange sprint. Om dat met de voorinschrijving te weinig Vrouwen Masters 35+ in geschreven hadden moest ze gelijktijdig met de Dames Senioren mee lopen voor de Brabantse titel. Ze werd bij de Dames Senioren 2e bij de Brabantse Kampioenschappen, en 1e bij de Vrouwen Masters 35+ bij de Jasper Sport Cross.

Evi van Bladel Meisjes Junioren B uit Waalwijk moest dezelfde afstand van 3000 meter lopen, Evi werd in een sterk veld 3e bij de Brabantse Kampioenschappen.

Ruben van Geenen Jongens Pupillen B uit Waalwijk liep een afstand van 1200 meter, Ruben was niet helemaal fit en werd bij de start nog gehinderd ook. Ruben werd 2e bij de Brabantse en 3e bij de Jasper Sport cross.