Goede prestatie Enclavecross

Op zondag 1 december waren enkele ACW-atleten actief tijdens de Enclavecross van AV-Gloria in Baarle-Nassau. Als een van de weinige C-junioren 1e jaars moest Hugo meelopen met de veel oudere B-junioren. Het was tevens zijn eerste cross, maar hij eindigde met een verdienstelijke tijd van 12.22.

Bij de meisjes B-junioren waren Annet en Laura natuurlijk present, omdat zij een overeenkomst hadden, waardoor ze tegen betaling van een pannenkoek moesten deelnemen aan de wedstrijd. Met de beloning voor ogen liepen beide dames zeer relaxed over het parcours, want het zal je maar gebeuren: zo vermoeid zijn dat je geen pannenkoek meer op kunt.

Samantha daarentegen gaf de sponsors waar voor hun geld. Ook haar was een pannenkoek beloofd en was bereid daarvoor te knokken. Samen met Marjo maakte ze deel uit van een sterk A-veld. In een tijd van 17.11 snelde Samantha naar een tweede plaats en legde Marjo met 17.33 beslag op de derde plaats.

Tot slot verscheen de nr. 1 van het regioklassement op dat moment aan de start voor een keiharde wedstrijd bij de B-junioren jongens. Rens van Ravenstein moest die positie verdedigen met slechts het minimaal aantal punten voorsprong denkbaar (1 punt). De concurrentie was er dan ook op gebrand om hem van die eerste plaats te stoten. Ze hadden beter moeten weten. Vanaf het begin nam Rens de koppositie over en dwong daarmee zijn directe tegenstander in de verdediging. Deze nam dan ook in de derde ronde de koppositie over om het tempo te drukken, maar gaf Rens daarmee de gelegenheid een weergaloze eindsprint in te zetten die hem na 14.33 de hoogste podiumplaats bezorgde. Met deze eerste grote overwinning in zijn leven verstevigde hij zijn nr. 1-positie in het klassement.

De dag begon helaas niet al te vrolijk. Evy had tijdens de warming up een enkelblessure opgelopen en kwam tot de conclusie dat deelname helaas niet meer mogelijk was. Gelukkig komen er nog enkele leuke crossen en zijn we er zeker van dat ze daar weer laat zien hoe goed ze is.