Eremetaal voor Atletiek Club Waalwijk bij laatste cross.

Op zondag 3 februari werd in natuurgebied, De Duiventoren in Dongen de Atledo Cross georganiseerd. Het is een pittige cross met bospaden en zandgrond. Wat het tevens extra zwaar maakt zijn de heuvels die in het parcours liggen. Bij de laatste cross van regio 13 was het wel mooi cross weer. Enkele atleten van Atletiek Club Waalwijk stonden hier ook aan de start. Daarvan namen sommige het eremetaal mee naar huis.

Jammer dat er zo weinig pupillen mee deden het is een mooie cross, en voor de toeschouwers is de cross goed te volgen.

Natuurlijk was Meisje Pupil-C Fleur Claessen er wel bij, ze werd deze keer 5in de tijd van 5:18 minuten. De pupillen liepen een kleine ronde van 1010 meter.

De 2 dikke vriendinnen waren er ook bij, de Meisjes Pupillen-A Aaliyah Yap en Lizzy Meijer liepen ook 1010  meter. Aaliyah werd 24in de tijd van 5:13 minuten en Lizzy deed er 5:31 minuten over en kwam daarmee als 26over de streep. Deze dames zijn pas 1jaars-A en zijn nog voorzichtig, maar ze doen het toch maar.

Bij de Meisjes Junioren-D twee vertrouwde gezichten die aan de start stonden, Meike van Ravenstein en Jade Pullens. Die liepen ook een kleine ronde van 1010 meter, Meike werd 9ein de tijd van 3:58 minuten en Jade liep dat in de tijd van 4:10 minuten en werd daarmee 11e.

De VB atleten van Atletiek Club Waalwijk waren goed vertegenwoordigd, Lars van Ravenstein kwam als 2over de finish ze moesten ook een kleine ronde lopen van 1010 meter, dat deed Lars in de tijd van 3:52 minuten. Rick Standaert kwam direct na Lars als 3binnen in de tijd van 4:02 minuten. Rick behield hiermee zijn 3plaats vast in het regio 13 cross circuit. Jesse Vink gaat iedere cross ook wat beter, hij werd 5ein de tijd van 4:37 minuten. Hans van den Broek wilde ook 5 crossen lopen, hij deed over zijn ronde 4:57 minuten en kwam daarmee als 6over de finish.

Bij de Jongens Junioren-D was alleen Pelle Verschure van ACW die de cross liep, ze moesten 2 kleine ronde lopen in totaal 2020 meter. Pelle is pas een 1jaars, hij liet nog behoorlijk wat atleten achter zich. Pelle werd 16in de tijd van 8:48 minuten, hij had echt alles gegeven.

Meisje Junioren-A Evi van Bladel moest 3 kleine ronde lopen, een totale afstand van 3030 meter. Ze werd daarbij 1in de tijd van 12:22 minuten. Evi is daarbij regio 13 cross kampioen.

Jason Smits Jongen Junioren-A werd 3in de tijd van 24:24 minuten. Jason liep 3 grote ronde in totaal 5500 meter.

Wegwedstrijd Apeldoorn

Sommige atleten van de loopgroep van Atletiek Club Waalwijk waren naar Apeldoorn af gereisd. Daar werd de Mid Winter Marathon georganiseerd. Dick Schiere liep daar de 16,1 kilometer. Er waren ook nog atleten die de 25 kilometer liepen. Gerben Burgmans, Petra Rutters, Hanny Roksnoer en Andrew Schijvens. Voor Hanny en Andrew is dit een voorbereiding voor de marathon van Antwerpen.

Truus