Eerste Robalympics Betekom zondag 19-05-2019

We waren gevraagd of we met onze VB groep naar de wedstrijd in Betekom in België wilde komen. Die wedstrijd werd voor de eerste keer georganiseerd door de atletiek Club Roba. We komen als club elkaar vaak tegen bij wedstrijden, we namen die uitnodiging graag aan. Er waren ongeveer 150 atleten die drie onderdelen mochten kiezen. En daarbij kon je nog een estafette lopen. We hadden geluk met het weer, na het laatste onderdeel begon het te onweren. Het was een goed verzorgde wedstrijd de atleten kwamen niets te kort, bonnen voor eten en drinken. En na afloop voor iedereen een mooi standaard en allerlei sport artikelen.

We waren maar net op tijd daar, Lars van Ravenstein, Hans van de Broek en Maurice Laros moesten al meteen met de 7,2 kilo kogel stootte. Lars stootte 5,82 mtr, Maurice begon meteen met een PR, hij stootte de kogel naar een afstand van 5,69 mtr dat is 9 cm verder dan zijn eigen record. Hans had nog nooit met een 7,2 kilo kogel gestoten, hij kwam op een afstand van 3,39 mtr neer.

Toen gingen alle atleten de 100 mtr sprint lopen, Jesse Vink starten in de eerste serie en liep een tijd van 13,51 sec. wat een PR was. Lars en Tjalle Vink zaten in de 2serie ze verbeterde allebei hun PR. Lars deed er 13,99 sec over en Tjalle liep de tijd van 13,49 sec. Maurice en Rick Standaert zaten in 4serie, Maurice liep de 100 mtr in 17,00 sec. en Rick liep een PR, hij zette de tijd van 15,36 sec neer. Voor Sven van de Berg was de eerste grote wedstrijd, hij heeft wel vorig jaar de clubkampioenschappen mee gedaan. Sven liep in de 6serie, daarbij was hij de jongste. Hij liep de 100 mtr in een mooie tijd van 18,83 sec, vorig jaar liep hij nog 20,06 sec, dus ook een PR.

Daarna gingen Lars, Tjalle en Rick zich klaar maken voor de 400 mtr, Tjalle liep een tijd van 66,77 sec. Rick en Lars zaten in de zelfde serie, Rick zette een tijd van 77,25 sec neer. Lars had het heel goed in gedeeld hij liep een PR, de tijd wat hij had staan was 1.09,0 sec. Nu zette hij een tijd van 66,21 sec neer.

Gelijker tijd dat de 400 mtr was moesten Jesse en Sven kogelstoten, Jesse stootte met een 3 kilo kogel de afstand van 8,25 mtr. Hij had nog geen resultaten met kogel stoten. Sven stootte met een 2 kilo kogel de afstand van 3,81 mtr dat is een verbetering van zijn PR met 30 cm.

Lekker wat eten en na de pauze, op Lars na, naar verspringen. Rick sprong 2,93 mtr, Jesse 4,14 mtr, Hans 2,13 mtr, Maurice 2,97 mtr, Tjalle 4,35 mtr en Sven 2,41 mtr. Sven was de enige met een PR, hij sprong 22 cm verder dan zijn vorige afstand.

Als slot werd er nog 4×100 mtr georganiseerd, daarbij heb ik de ouders om kunnen praten om mee te doen. Ze waren enthousiast en hadden een leuk team, Gabriel Standaert starten, Henny van Ravenstein was 2een die gaf het stokje aan Gerard Joosten (want we kwamen een loper te kort) en Eric van de Berg wilde wel als laatste. Het was een super team, ze liepen het in 72,80 sec.

Bij de 2groep liep een pupil van Roba mee die wilde wel starten, 2was Hans die gaf het stokje aan Maurice en Sven moest het af maken. Ze liepen een mooie tijd van 74,43 sec.

De laatste groep starten Lars, die gaf het stokje aan Rick en de 3loper was Tjalle, en Jesse was de eind sprinter. Die zette een geweldige tijd van 58,49 sec neer. Zo snel had onze VB groep nog niet gelopen.

Wat een geweldige en gezellige dag hebben we weer gehad, als afsluiting nog even langs de Belgische frietkraam.

Truus