Drunense Duinen Cross

Op zondag 3 november werd in Drunen de derde cross gehouden van de regio 13. Het parcours was uitgezet in de bossen van de Loonse en Drunense Duinen en werden onder mooie weersomstandigheden door de atleten afgelegd. Ondanks de voorgaande regenachtige dagen was het parcours goed beloopbaar. Het was een druk bezocht, sterk deelnemersveld waar de atleten van Atletiek Club Waalwijk toch nog prijzen in de wacht wisten te slepen.

Rens van Ravenstein, jongens junioren B, moest een afstand afleggen van 4200 meter en kwam als tweede over de streep. De meisjes junioren B moesten 1750 meter afleggen. Kim van Loon werd in deze categorie derde. Bij deze cross konden ook de G-atleten aan de slag, zij moesten een ronde van 875 meter afleggen. Rik Voogd uit Kaatsheuvel werd eerste bij de jongens onder de 12 jaar. Bij de jongens ouder dan 12 jaar werd Dennis Slaats uit Waalwijk eerste en tweede werd Rick Standaert uit Kaatsheuvel. Ook de pupillen van ACW hadden hun uiterste best gedaan ze moesten een rondje van 875 meter lopen. De pupillen-C waren als eerste aan de beurt daar stonden van ACW Lorenzo Kamerbeek en Tom Burghouts aan de start. Tom had al wat ervaring met het crossen voor Lorenzo was de eerste cross. Floortje Timmermans pas een mini pupil, liep ook haar eerste cross en dan al meteen met de grotere mee lopen. Sep had de Blauwe Meer cross al gelopen en nu liet hij zich ook weer goed zien.

Bij de meisjes pupillen-A stonden twee meisjes aan de start, Ayliyah Jaspers, nog maar pas lid, liep goed mee ze is pas een 1e jaars-A. Guinevere Voogd gaat dit jaar ook aan de crossen meedoen, dit was voor haar de eerste cross. Bij jongens pupillen-A stonden wat ervaren lopers aan de start, ze waren aardig aan elkaar gewaagd. Eerst kwam Rick Verhoofstad binnen op de voet gevolgd door Milan van Alphen en met 4 seconde verschil kwam Thijmen van Alphen binnen. Daan Jonker en Wessel Kappen volgde op 8 seconde. Wessel is pas een eerste jaars-A. Op naar de volgende cross, er is weer prima gepresteerd!