Clubkampioenschappen zaterdag 28-09-2019 Waalwijk

De clubcross werd dit jaar gehouden bij ACW’66 in samenwerking met DAK en Altena. Iedere club strijd wel voor zijn eigen kampioen. Het was gezellig druk door dat er drie clubs samen zijn. Het weer viel achter af gelukkig ook nog mee, op een paar buitjes na was het droog. Je kon wel merken dat ze met de sprint een harde wind van voren hadden, er werden geen PRs op de sprint gelopen. Alle atleten moesten een meerkamp afwerken op de Lange afstandslopers na, die liepen 5 kilometer. Het is wel jammer dat er niet meer alle onderdelen in de meerkamp gedaan worden, wegens vrijwilligers te kort.

De VB atleten hadden de onderdelen 100 mtr, verspringen, kogelstoten en de 400 mtr. Maurice Laros en Rick Standaert verbeterde jammer genoeg vandaag geen onderdelen. Sven van den Berg de jongste van de groep, behaalde 2 PRs, met ver sprong hij de afstand van 2,59 mtr dat is een verbetering van 18 cm. De 400 mtr liep hij in de tijd van 1.27,76 min, zijn pr was 1.31,00 min.

Hans van den Broek verbeterde zich met kogelstoten 27 cm hij stootte de kogel van 7,2 kilo naar een afstand van 3,84 mtr.

Lars van Ravenstein sprong een Pr van 20 cm met verspringen hij kwam nu op een afstand van 3,73 mtr in het zand. Lars had naast de meerkamp ook nog de 5000 mtr gelopen. 

De pupillen B/C hadden de onderdelen; 40 mtr, verspringen balwerpen en de 600 mtr.

De meeste van deze kinderen hadden nog geen resultaten staan op de onderdelen, sommige hebben wel aan Atletic Champs mee gedaan, maar die worden niet in de PR lijst opgenomen.

Voor Niek Mutsaerts, Lies Hoffman, Carlijn Ijpelaar, Evi van Drongelen, Thijmen Vroegop, Andor Pelders en Puck Adriaanse was het hun eerste echte baanwedstrijd. 

Mees Giesbers had wel al de onderdelen sprint en 600 mtr gedaan maar verbeterde die tijden nu niet.

Fleur Claessen M.P.C. had nog nooit de 600 mtr gelopen, ze behaalde wel 2 PRs. De 40 mtr liep ze nu in de tijd van 8,69 sec haar PR tijd was 9,03 sec. met bal gooien verbeterde ze zich met een afstand van 75 cm. Fleur kwam nu op een afstand van 10,69 mtr.

Voor mij zijn jullie allemaal kampioen, maar er zijn natuurlijk bij ieder wedstrijd toch een die de hoogste treden mag gaan staan. Carlijn Ijpelaar is pas een mini maar moest bij de Pupil-C mee doen. Fleur Claessen meisje Pupil-C, Mees Giesbers- Jongen-pupil-C, Niek Mutsaers Jongen-Pupil-B en Meisje Pupil-B Puck Adriaanse zijn de atleten die de bovenste treden mochten betreden.

De Pupillen-A waren met 10 atleten jammer dat er zoveel pupillen verhindert waren. Voor de Pupillen-A waren er de onderdelen 60mtr, verspringen, kogelstoten en de 1000 mtr.

Mirjam Bloklander is pas lid  leuk dat ze al mee wilde doen, het was heel goed wat ze bij de 1000 mtr deed. Ze had daar nog niet veel op getraind en liep die in een mooie tijd van 4.44,63 min. 

Aaliyah Yap had nog geen resultaten met kogel en de 1000 mtr, de 1000 mtr liep ze goed in de tijd van 4.44,01 min. Aaliyah sprong wel een PR met verspringen van 31 cm, ze kwam nu op een afstand van 2,83 cm. 

Lizzy Meijer had ook nog geen resultaten op de onderdelen kogel en de 1000 mtr. Ze verbeterde zich wel met verspringen met 22 cm, de afstand wat ze nu sprong was 2,48 mtr.

Lien de Boer nog niet zo lang lid heeft wel een keer de 60 mtr gelopen, maar nu niet kunnen verbeteren. Ze had met verspringen de afstand van 3,31 mtr dat was de beste sprong bij de Pupil-A

Mila Pullens al wat ervaren atleet behaalde 2 PRs , de 1000 mtr liep ze goed verdeeld in een tijd van 4.19,45 min. Haar tijd van haar PR was 4.21,3 min. Met verspringen sprong ze de afstand van 3,37 mtr dat is een mooie verbetering van 44 cm. 

Voor Fennit Moolenschot was zijn 2e wedstrijd hij had alleen nog maar een resultaat op de sprint staan. 

Stijn Baardwijk heeft ook nog maar alleen een resultaat op de 60 mtr staan. 

Luciana van den Hoven behaalde geen PRs, de 1000 mtr had hij nog nooit gelopen. 

Stijn Koek verbeterde zich op 2 onderdelen, de kogel stootte hij naar een afstand van 5,95 cm dat is een PR van 9 cm. Hij sprong 3,13 mtr met verspringen, dat is een PR van 28 cm. 

Nick van Daalen had ook nog maar alleen de 60 mtr gelopen met een echte wedstrijd, hij liep de 1000 mtr de snelste tijd bij de Pupillen-A in de tijd van 4.14,94 minuten.

Bij de Pupillen-A werd Mila Pullens en Nick van Daalen eerste, Stijn Koek kwam 7 punten te kort die werd 2e.

Je kunt zien wat het belangrijk is om goed te trainen op de 1000 mtr want dat is beslissend voor deze meerkamp geweest.

Ze kregen naar afloop allemaal een medaille en een diploma. 

De complete uitslagen vind je op www.atletiek.nu

Gefeliciteerd met jullie resultaten

Truus