Clubkampioenschappen zaterdag 22 september 2018 in Drunen

Dit jaar werden de clubkampioenschappen niet in Waalwijk georganiseerd, maar bij DAK-Drunen omdat de Atletiek Club 50 jaar bestond. Daar wilde ze iets speciaal van maken om ACW en Altena uit te nodigen. Of dat de mensen dat nou leuk vonden is ieder zijn eigen mening, persoonlijk mis ik het club gevoel. Ook jammer dat ze pas heel laat met dit idee kwamen want daardoor hadden we een stuk minder inschrijvingen omdat de mensen 30 september vrij hadden gehouden en zaterdag is en wat lastige dag voor de jeugd. We begonnen de dag droog met af en toe de zon, het was jammer dat het bij laatste onderdelen begon te regenen. Daarom waren op het laatst bij de 5000 mtr veel mensen naar huis. Omdat de prijsuitreiking pas op het laatst was en de kinderen het koud hadden miste veel mensen de prijsuitreiking.

De pupillen C/B en mini hadden de onderdelen 40 mtr,60 mtr, ver en 600 mtr. Sam Ligtvoet mini-pupil behaalde jammer genoeg deze keer geen PRs.

J.P.C Daan van der Widt had nog nooit met een gewone baanwedstrijd mee gedaan, Daan zette een mooie tijd neer op de 600 mtr. Hij deed dat in de tijd van 2.28,42 minuten. Met verspringen kwam hij met de 1epoging niet uit en toen was hij met de volgende poging maar extra voorzichtig. Dus liep hij maar niet te hard.

J.P.B. Pim Ligtvoet had een goede 600 mtr gelopen, hij liep daarbij een dikke PR, zijn tijd van de vorige keer was 3.00,06 minuten nu liep hij die in 2.18,46 minuten.

Voor Meisje Pupil-C Puck Adriaanse was het ook de eerste gewone baanwedstrijd, nu maar aan je PRs werken.

Meisjes Pupil-B Babette Dumoulin en Lizzy Muijer hadden ook nog alleen maar Atletic Champs wedstrijd mee gedaan, die resultaten tellen niet voor de PR lijst. Omdat daarbij heel anders gemeten wordt. De dames hebben mooie resultaten behaald, volgend baanseizoen maar proberen te verbeteren. Aaliyah Yap sprong met verspringen 17 cm verder dan in Dongen, ze kwam nu op een afstand van 2,52 mtr. De 600 mtr had ze nog nooit gelopen.

Bij de Jongens Pupil-A waren er jammer genoeg ook maar twee pupillen-A als het de 30 september was geweest hadden ze bijna allemaal mee gedaan.  De onderdelen waren 60 mtr sprint, ver, kogel en de 1000 mtr. Stijn Koek verbeterde zich met verspringen met 16 cm, hij sprong nu 2,85 mtr. Stijn heeft het afgelopen jaar nog al wat trainingen moeten missen. Daarom is het helemaal niet gek wat voor resultaten hij nu behaalde. Taylan Temel heeft dit jaar aan veel baanwedstrijden mee gedaan en is goed vooruit gegaan met zijn prestaties. De 1000 mtr had hij nog nooit gelopen want daar heeft hij een hekel aan en nu zet hij toch een tijd van 4.24,51 min neer. Nu vind hij het helemaal niet erg meer om dit te lopen omdat hij niet meer de laatste is. Met verspringen verbeterde hij zich met 97 cm hij sprong nu 2,65 mtr!

Er waren twee Meisjes Pupil-A Dylana Paridaens deed ook de eerste echte baanwedstrijd, ze was trots dat ze de 1000 mtr uitgelopen had. Mila Pullens  had alleen nog maar resultaten bij kogel staan, die worp verbeterde ze met een afstand van 97 cm, de kogel kwam nu op 3,95 mtr neer. Een goede verbetering Mila!

VB atleten

De VB atleten deden natuurlijk ook mee met de clubkampioenschappen alleen Rick en Jesse konden niet mee  doen.

Ze hadden twee weken geleden zo veel PRs behaald dat je deze wedstrijd niet te veel moest verwachten. Het weer was in Dongen ook gunstiger, maar de inzet van de atleten was goed. Ze hadden de onderdelen 100 mtr sprint, ver, kogel en de 400 mtr.

Tjalle Vink verbeterde zijn 100 mtr, hij deed nu 13:90 sec over de 100 mtr en hij had 14:22 sec staan.

Dennis Slaats, Maurice Laros en Lars van Ravenstein, deze keer geen verbetering maar wel mooie resultaten.

Hans van den Broek verbeterde zich op twee onderdelen, met verspringen sprong hij 2,57 mtr dat is 12 cm verder dan in Dongen. Bij de 100 mtr zette hij een tijd van 18:61 sec neer zijn vorige tijd was 18:83 sec.

Swen van den Berg deed voor de eerste keer aan een wedstrijd mee, hij vond het best spannend. Maar Swen je mag trots op jezelf zijn je heb het super gedaan tussen die grote atleten.

Lotte Verhoeven kon er in Dongen niet bij zijn, gelukkig was ze er nu wel. Ze verbeterde zich op twee onderdelen. Ze zegt altijd verspringen kan ik niet, maar Lotte je verbeterde je nu toch met 21 cm.  Ze sprong nu 2,46 mtr. De 400 mtr heb je iets sneller gelopen dan je PR  je deed er nu 1.34,01 minuten over je had 1.34,67 minuten staan.

Voor de uitslagen kijk daar voor op Atletiek.nu

Truus