Atletiek Club Waalwijk scoort bij diverse atletiek wedstrijden

Deze week is het volle bak voor Atletiek Club Waalwijk, zondag 18 juni waren de pupillen in Rijen om hun meerkamp af te werken onder tropische temperaturen. Er zijn daarbij geen ereplaatsen behaald maar er werden volop persoonlijke records gehaald en de inzet was goed.

De Senioren dames en heren hadden ook hun competitiewedstrijden.

De wegatleten konden volop aan de bak op zaterdag 10 juni in Dongen tijdens een wegwedstrijd van 10 kilometer Dwars door Dongen. Het was een lastig parcours van 4 rondjes en het was geen gunstige temperatuur om te lopen. Maar toch wisten twee Vrouwen Maters 35+ in de prijzen te lopen. Jessica Joosten werd 1e in de tijd van 42:33 min, Lianne Ivens werd 2e in de tijd van 44:17 min.

Op woensdag 14 juni werd in rijen de Global-Runnersworld Hardloop Gala georganiseerd. Het is een rondje van 2,5 kilometer wat 2 keer gelopen moest worden. Daarbij viel Jessica Joosten ook weer in de prijzen. Ze werd na 5 kilometer gelopen te hebben bij de Vrouwen Masters 35+ 3e in de tijd van 19:59 min.

Zaterdag 17 juni was er weer een loop in Goirle, onder de naam Midzomerloop, het waren inderdaad weer tropische temperaturen. De atleten hadden het zwaar en het was moeilijk om een goede tijd neer te zetten. Het parcours in het centrum waren rondjes van 2,5 kilometer, hierdoor konden ze goed aangemoedigd worden door de straten in het centrum van Goirle. De lopers konden kiezen uit 5 kilometer of 10 kilometer.                                                                                                                               Bij de Jongens recreanten liep Jason Smits, pas 15 jaar, bij de Senioren naar een 3e plaats in een mooie tijd van 21:11 minuten. Bij de Vrouwen Masters 35+ stonden weer 2 dames van Atletiek Club Waalwijk op de ere schavot. Jessica Joosten werd 1e in de tijd van 42:06 minuten en Lianne Ivens werd 2e in de tijd van 44:12 minuten.

Bij de Vrouwen Masters 45+ greep Hanny Roksnoer net naast de prijzen ze werd 4e in de tijd van 53:25 minuten.

Bij de Vrouwen Recreanten liep Nelleke Oort een tijd van 58:11 minuten, Annemiek van Ommeren deed over de 10 kilometer 1:01,40 minuten. Corry Verschure kwam na 1:06,19 minuten over de streep.

Coen Adams liep bij Mannen Recreanten de 10 kilometer in de tijd van 46:26 minuten.

Mooi dat Atletiek Club Waalwijk zo goed aanwezig was.