Atletiek Club Waalwijk op het podium bij de laatste cross van regio 13

Op zondag 4 februari 2018 werd in Dongen door Atletiek Club Atledo de laatste cross van het seizoen van regio 13 georganiseerd. Het was een goed bezochte cross omdat de atleten probeerde hun plaats in het klassement veilig te stellen. Sommige moesten nog hun vijfde cross lopen om mee te kunnen tellen voor het klassement. Het is een mooi parcours in het gebied De Duiventoren met bospaden, heuvels en los zand. Voor het publiek is het mooi om te volgen. Het was in de ochtend droog weer toen de volwassene moesten lopen was er een sneeuw bui. De atleten van Atletiek Club Waalwijk liepen ook weer mee voor de ere plaatsen.

De Pupillen-C mochten als eerste beginnen, ze liepen een ronde van 1010 meter. Hierbij was natuurlijk weer Fleur Claessen, ze werd bij Pupillen-C 7e in de tijd 5;38 minuten. Ze kwam bij de mini’s als 2e over de streep. Vier Jongens Pupillen-A stonden aan de start, Tim van de Vinne wilde ook nog de vijfde cross lopen. Hij ging er als een speer van door. Tim kwam als 7e over de streep in een tijd van 4:16 minuten. Pelle Verschure was er natuurlijk ook weer bij, maar het ging vandaag niet wat we van hem gewend zijn. Waarschijnlijk nog wat last van de naweeën van zijn griepje. Hij zette nog wel op het laatst een sprintje in, Pelle finishte als 25e in de tijd van 4:43minuten. Merijn van der Veek kwam als 30e over de streep in de tijd van 4:55 minuten. Jelle van Laarhoven werd tijdens de loop een paar keer weg geduwd, hij was daardoor teleurgesteld. Daarbij de hele week niet lekker geweest, Jelle toch compliment dat je het uitgelopen hebt. Jelle werd 31e in de tijd van 4:56 minuten. De Meisjes Junioren-D moesten ook een ronde van 1010 meter lopen. Meike van Ravenstein en Jade Pullens liepen hier ook bij, Meike werd 8e in de tijd van 4:11 minuten en Jade 12e in de tijd van 4:38 minuten. Meike was 2e bij de 1e jaars en Jade 4e .

De VB atleten liepen een ronde van 1010 meter. Tjalle Vink kwam bij deze categorie als 2e over de finish in de tijd van 3:57 minuten. Lotte Verhoeven werd bij de Meisjes VB ook 2e ze liep de 1010 meter in de tijd van 5:13 minuten. Tjalle en Lotte zijn in het eindklassement van de regio allebei 2e geworden. Rick Standaert haalde in de eind sprint Lars van Ravenstein nog in. Rick werd 4e in de tijd van 4:12 minuten en Lars 5e in de tijd van 4:13 minuten. Hans van den Broek wilde ook nog de vijfde cross lopen, Hans werd bij de mannen VB 8e in de tijd van 5:46 minuten.

Meisje Junioren-A Evi van Bladel was voor iedereen van haar categorie te snel, Evi werd 1e in de tijd van 12:14 minuten. Na dat ze twee grote ronde van 1515 meter gelopen had, in totaal afstand van 3030 meter. Evi is met deze prestatie regio kampioen. Jason Smits, Jongen Junioren-B was er natuurlijk ook weer bij, Jason moest twee grote ronde lopen, totale afstand van 3670 meter. Hij kwam als 6e over de finish in de tijd van 15:07 minuten.

Lianne Ivens Vrouwen Masters 35+ moest de afstand van 5500 meter lopen verdeeld over drie grote ronden. Lianne werd daarmee 3e in de tijd van 24:40 meter. Daardoor is ze 3e geworden in het eind klassement. Karen Eldred Vrouwen Masters 45+ wilde deze cross eigenlijk niet lopen omdat ze het te zwaar vond. Maar ze liep even 3 minuten sneller dan afgelopen jaar, ze werd nu 7e in de tijd van 31:13 minuten. Ze moest de afstand van 5500 meter lopen.