Atleten van Atletiek Club Waalwijk bij Internationale Warandeloop

In het weekend van 24 en 25 november werd in de Beekse Bergen de Internationale Warandeloop georganiseerd. Op dit parcours wordt in het weekend van 8 en 9 december ook de EK cross gelopen. Op zaterdag waren de jeugd, VB atleten en Veteranen aan de beurt. Hierbij waren ook atleten uit de Benelux die alvast het parcours willen verkennen voor de EK cross. De jeugd hadden een pittige ronde met flink wat heuveltjes. Het was wel fris weer maar niet verkeerd om te lopen. Sommige atleten van Atletiek Club Waalwijk liepen ook met dit grote veld mee. Ze liepen dan niet in de prijzen maar het is al geweldig als je hier aan de start staat.

De VB Atleten van Atletiek Club Waalwijk waren weer succesvol, van de 25 atleten behaalde de atleten alle ereprijzen. Ze liepen een afstand van 1200 meter, wat bestond uit een klein ronde van 400 meter en een pittige ronde van 800 meter. Daar was Tjalle Vink die als 1ste over de finish kwam in de tijd van 4:53 minuten. Rick Standaert volgde Tjalle in de tijd van 5:08 minuten en werd daarmee 2de. Lars van Ravenstein werd 3de in de tijd van 5:01 minuten en daarmee vulde AC Waalwijk het hele podium. Jesse Vink kwam als 6de over de streep in de tijd van 5:35 minuten. Hans van den Broek vond het vorig jaar zo leuk dat hij nu ook weer van de partij is. Hans finishte in dit grote veld als 14de in de tijd van 6:53 minuten.

Na de VB atleten waren de pupillen aan de beurt, jammer dat er zo weinig atleten van ACW aan de start stonden. Het is toch iets special zo evenement met zoveel deelnemers. Als ze over de finish komen krijgen ze allemaal een reuze medaille dat is voor de kinderen toch geweldig.

Meisje Pupil-C Fleur Claessen was er natuurlijk wel weer bij, ze liet er nog veel achter zich. Fleur werd 13de in een tijd van 3:41 minuten, ze moest 2 kleine ronde lopen in totale afstand van 800 meter.

Meisjes Pupil-A 1jaars liepen 1200 meter een kleine ronde en een pittige ronde van 800 meter. Aaliyah Yap liep haar eerste cross, ze liep heel makkelijk mee. Aaliyah werd 22ste in de tijd van 6:31 minuten. Ze vond het leuk en dat is het belangrijkste. Lizzy liep haar 2de cross ze had wat verdriet omdat ze koude handen had. Maar ze heeft het netjes uitgelopen in de tijd van 6:45 minuten en eindigde op de 25ste plek.

Meisje Pupil-A 2jaars Mila Pulles ging goed mee en had de wedstrijd goed op gebouwd, ze kwam in de middenmoot binnen. Van de 45 2jaars werd zei 23ste in de tijd van 5:38 minuten.

Meisje Junioren-D 2jaars Jade Pullens liepen 1600 meter, 2 kleine en een grote ronde. Ze werd 27ste van 43 Meisjes in de tijd van 7:22 minuten. Het belangrijkste was ze had geen last van de knie, want doordat ze daar last van had heeft ze de trainingen van de week overgeslagen.

Tristan van der Loop, Jongens Junioren-C 2jaars 2400 meter, 2 kleine en 2 grote ronden. Tristan gaat elke cross wat beter hij liet nog heel wat atleten achter zich. Tristan deed over zijn wedstrijd 10:51 minuten en kwam daarmee als 48ste over de streep.

Terwijl dat de jeugd aan het lopen was, werd aan de ander kant van het terrein een cross voor Recreanten gelopen. Daarbij liep ook Dick Schiere, nog pas lid van ACW, de 7300 meter in de tijd van 41:53 minuten.

Op zondag 25 november liep Jason Smits Jongens Junioren-A met de grote massa mee, Jason liep 6300 meter in de tijd van 25:51 minuten. Heel veel regio atleten laten het af weten bij deze cross. Daarom is het knap dat Jason hierbij start.

Misschien hebben nog meer trimmers gelopen, de uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl

Truus