Athletics Champs in Oosterhout zaterdag 24 juni 2017

We waren deze zaterdag te gast bij atletiek club Scorpio in Oosterhout, dit was de laatste Athletics Champs competitie wedstrijd van dit seizoen. Nu geen tropische temperaturen maar de hele wedstrijd motregen met een temperatuur rond de 19 graden. Dus niet slecht om te atletieken. Alleen de wind was niet gunstig. De pupillen-A waren met 6 atleten, Laura van Engelen moest helaas af melden omdat ze niet zo lekker was. Meike van Ravenstein, Merijn vd Veek en Tom Burghouts hebben elke wedstrijd mee gedaan. Matthijs Koek en Thijs Nuijten aan 2 wedstrijden en Taylan Temel voor de 1e keer en die vond het heel leuk. De pupillen-A begonnen met team estafette die moesten ze ieder 2 keer lopen, ze deden er 3:12 minuten over. Dat is een mooie tijd want sommige ploegen waren zo groot dat ze maar een keer hoefde te lopen. Er waren niet zoveel PR’s behaald maar de inzet was goed en ze hebben plezier gehad. Meike verbeterde zich op 3 onderdelen: ze liep de horden in de tijd van 11,5 sec., ze had 11,7 sec. staan. Met slingeren verbeterde ze haar PR met 1,50 mtr en de vortex verbeterde ze zich zelf ook met 1,50 mtr. Tom sprong met ver de afstand van 3,55 mtr dat is een PR verbetering van 25 cm. Heel raar de wedstrijdleider zei dat we 20 cm bij mochten tellen voor de afzetbalk en nu werd het niet weer geteld!

De pupillen-B/C/M waren met 4 pupillen ze werden nu in gedeeld bij atletiek club Sprint. De pupillen van ACW waren Mini, Daan van der Wildt heeft ook alle drie wedstrijden mee gedaan. Mini, Fleur Claessen, C-pup Senna van Engelen en pup-B Stijn Koek hebben aan 2 wedstrijden deel genomen. Ze deden over de pendel estafette 3.21,8 min. Ze hadden de onderdelen M-bal, vortex, hoog en ver, daarbij deden ze nog een hindernis pendel estafette die liepen ze in de tijd van 1.29,4 min. Daan sprong 2,10 cm ver dat was een PR verbetering van 20 cm. Senna sprong met hoog 0,75 cm dat was een verbetering van 5 cm. Stijn had in Tilburg bij de pupillen-A mee gedaan, daarom zijn sommige onderdelen anders.

In Tilburg waren weer ander onderdelen als in Oosterhout en Drunen, daarom hebben ze sommige onderdelen niet gehad.

De wedstrijd werd afgesloten met een countryloop voor de pupillen-A een tijd van 8 min. en de jongere pupillen 6 min. Ze liepen een parcours over de baan waar horden stonden, over de hoogspringbak, strobalen en een camouflagenet. Wat goed waren ze, ze hielden het allemaal vol.

De kinderen werden vandaag extra verwend want er was feest bij Scorpio omdat de baan heropend werd. Ze kregen een stripkaart waar op ze lekkere dingen konden halen.

We zijn als club niet in de prijzen gevallen, maar voor mij zijn jullie allemaal kampioen. Er komen nog medailles en een diploma.

De uitslagen van deze atleten staan op www.atletiek.nu