ACW’66 presteert weer prima bij de Drunense Duinenloop

De Drunense Duinenloop is zoals gebruikelijk zo’n beetje een van de eerste stratenlopen in de regio 13, die meetelt in het stratenloopcircuit. Dit, door de Drunense atletiek vereniging DAK, prima georganiseerde hardloopevenement, vond plaats op zondag 15 maart. De start en finish van de diverse loopnummers vonden plaats in het centrum van Drunen. De weersomstandigheden waren dit jaar niet echt gunstig, fris en een stevig briesje. Vooral de lopers op de langere afstanden kregen hierdoor op het laatste gedeelte de wind op kop. De volgende atleten van Atletiek Club Waalwijk liepen naar een podiumplaats. Lianne Ivens uit Waalwijk liep de 4,5 kilometer die zij af ronde met een derde plaats bij de vrouwen 45+. Bij de 10 kilometerloop werd tevens gestreden om het Brabantse Kampioenschap. Jessica Westerhoff-Joosten, vrouwen 35+ uit Kaatsheuvel, werd in deze categorie eerste en bij de vrouwen overal, derde. Jessica liep in deze race anderhalve minuut sneller dan haar persoonlijke record! De jeugdloop jongens tot 7 jaar moesten een afstand afleggen van 600 meter. Ruben van Geenen uit Waalwijk pakte hierbij de eerste plaats. Bij de jeugdloop jongens van 12 tot 13 jaar werd Jasper van Laarhoven uit Kaatsheuvel, lid van de Jeugdloopgroep, derde. Hij moest een ronde van 1000 meter afleggen door de straten van Drunen. Ook op de halve marathon kwamen de atleten van Atletiek Club Waalwijk in actie. Bij het ter perse gaan van dit artikel waren de uitslagen helaas nog niet bekend.