ACW66 in de Limburgse heuvels

Op 8 mei van dit jaar zou in de heuvels in de omgeving van Gulpen de Koning van Spanje Trail van start gaan. Een groepje lopers van Atletiek Club Waalwijk had zich hiervoor ingeschreven maar helaas kon de wedstrijd door de Corona uitbraak geen doorgang vinden. Toch bleef deze uitgestelde wedstrijd knagen. En toen bekend werd dat de te lopen route te downloaden en met GPS te lopen was op een moment dat zelf gepland kon worden, was er al snel een grote groep van 17 lopers en twee begeleiders die zich hiervoor bij de trainer hadden aangemeld. Een leuke groep van divers niveau. Een datum werd geprikt, de route gedownload en gedeeld, douches geregeld en een aansluitende lunch gereserveerd in het mooie dorpje Gulpen.

10 oktober was het zover, om 9:00 uur werd er bij de baan verzameld, vrijwel iedereen had in verband met Corona er voor gekozen zoveel mogelijk zelf te rijden. Na een afzakkertje naar het zonnige zuiden, werd er verzameld op het parkeerterrein van Klimclub Rocca in Gulpen waar ook de start zou plaats vinden. Na het nuttige van de ter plaatse gekochte Limburgse Vlaai, werd er gestart in groepjes van ongeveer gelijke sterkte, met tussenpozen van steeds 5 minuten.

De weersvoorspellingen waren alles behalve gunstig maar Limburg stond de hele dag vol in de zon met een perfecte looptemperatuur. De route was zoals gewaarschuwd zwaar, maar geweldig mooi en afwisselend met stevige klimmen, afdalingen en uitdagende single tracks met diepe zuigende modder en af en toe een omgewaaide boom. Uiteindelijk kwam het zo uit dat lopers mooi in kort tijdsbestek van elkaar finishte! De Trail van 10 kilometer was door de lopers als uiterst positief beoordeeld en er was volop genoten van de natuur en omgeving en voor het gevoel een prima tijd neergezet.

Onder de douche van de camping in Gulpen werd de Limburgse Löss afgespoeld en fris en fruitig werd in Gulpen van de lunch genoten. Nog even uitbuiken en voldaan en tevreden de thuisreis aanvaart. Volgende seizoen herhaling?