ACW’66 in de prijzen in Rijen

Op zondag 25 januari werd in Rijen de 25e Spiridon cross georganiseerd. De liefhebbers van een echte cross hadden vandaag geluk. Het nieuwe parcours was op sommige stukken hard bevroren en moeilijk te belopen door de ongelijke ondergrond. Er zaten ook flink wat heuvels in, wat met afdalen extra moeilijk werd door de gladheid. Zonder speciale schoenen was het dus moeilijk te belopen.

De wedstrijd begon met een loop voor de G-atleten die een afstand van 1100 meter moesten lopen. Doordat deze atleten als eerste van start gingen, was het voor hun extra moeilijk om te lopen. Nadat er meer atleten over het parcours hadden gelopen, werd het wat meer los gelopen. Van Atletiek Club Waalwijk stonden vier G-atleten aan de start en daarvan mocht Lotte Verhoeven uit Sprang-Capelle een mooi verjaardagscadeautje mee naar huis nemen. Lotte werd eerste met een voorsprong van één minuut op nummer twee. Dennis Slaats uit Waalwijk werd bij de jongens derde.

Ook de Pupillen moesten een afstand van 1100 meter lopen en ook hier waren weer twee atleten van Atletiek Club Waalwijk aanwezig die in de prijzen vielen. Ruben Geenen uit Waalwijk, Jongen Pupil-C, werd eerste met één minuut voorsprong op nummer twee. Meike van Ravenstein, Meisje pupil-B, uit Waalwijk werd in haar categorie derde met precies dezelfde tijd als nummer twee. Ziggy Birker, Meisje junior-B, uit Kaatsheuvel kwam na een afstand 4050 meter gelopen te hebben als eerste over de streep. Jessica Westerhoff-Joosten uit Kaatsheuvel, Vrouwen-35, moest een afstand van 7750 meter lopen. Ze werd hierbij tweede. Heel opvallend: de vrouwen masters waren sneller dan de vrouwen senioren.

Verder waren ook nog van de G-atleten, Rick Standaert die net buiten de prijzen viel, die werd vierde, Lars van Ravenstein werd vijfde. Deze jongens hadden geen spikes aan en daar had Lars echt problemen mee!

Bij de Pupillen was ook jongen Pupil-C Pelle Verschure van start gegaan zonder spikes, maar hij liep het goed uit, Pelle werd negende. Aan de start bij de Jongens Pupillen-A stonden er drie, Wessel Kappen, Sander van Geenen en Sep de Graaf ze kwamen netjes bij de middenmoot binnen.

Verder deden van ACW bij de Jongens Junior-D Jasper van Laarhoven mee, hij liep in een sprint nog wat atleten voorbij en werd in een sterk veld vijfde. Evi van Bladel Junioren-C viel net buiten de prijzen ze werd vierde. Jason Smits Jongen junior-C werd achtste en bij de masters 45+ werd Rob Snoeren vijfde.

[wppa type=”album” album=”21″][/wppa]