ACW’66 in de prijzen bij Blauwe Meer Cross

De opening van het crossseizoen van regio 13, ging op zondag 19 oktober van start met de Blauwe Meer Cross. Deze cross georganiseerd door Go Run uit Kaatsheuvel werd gehouden op het terrein van Experience-Island in Loon op Zand. Ondanks dat dit een openingscross betreft is het een zeer zware cross met diverse stevige heuvels en modderstroken, kortom een behoorlijke aanslag op de conditie van de lopers. Een cross wordt in dit jaargetijde meestal gelopen onder natte en koude omstandigheden, maar niets van dit al bij deze editie! Prachtig voorjaar, daar leek het nog het meest op. Temperaturen ver boven de 20 graden en de zon hoog aan de hemel. s’Morgens was de aftrap voor de pupillen. Tylan Temel uit Waalwijk, liep in de categorie jongen pupillen C en moest hier een afstand afleggen van 600 meter, waar hij derde werd. Bij de meisjes pupillen B werd de Waalwijkse Meike van Ravenstijn eerste over een afstand van 1000 meter. Evi van Bladel, ook uit Waalwijk, meisjes junioren C werd derde, de te lopen afstand in haar categorie was 1800 meter. Na een lange herstelperiode van een vervelende blessure verscheen ook Bas Putman aan de start voor zijn eerste cross. Het was even wennen, maar voor de toekomst ziet alles er voorspoedig uit.

De Vrouwen Masters, liepen twee grote ronden van 2750 meter, dus een afstand van 5500 meter. Bij de Masters 35+ liep Jessica Westerhoff-Joosten uit Kaatsheuvel naar een mooie derde plaats. De derde plaats was er ook voor Ria Weerts uit Waalwijk bij de Masters 45+, ook over 5500 meter. De Mannen Masters 60+ moesten ook twee ronden afleggen en Gerard Joosten uit Kaatsheuvel werd eveneens derde in deze categorie. Bij de Mannen Senioren, die drie grote ronden moesten afleggen, ging Sander Demmers uit Kaatsheuvel van start. Over de 8250 meter die Sander moest afleggen werd hij tweede. Ook Robert Hagen, uitkomend bij de trimmers, moest 8250 meter lopen die hij als tweede beëindigde.

Niet alleen de prijswinnaars hebben mee gedaan met deze cross, natuurlijk ook de andere atleten zijn belangrijk om te vernoemen. Die zijn ook een compliment waard dat ze de eerste zware cross van het seizoen uit gelopen hebben. Want alle atleten brengen punten voor ACW binnen en zijn vertegenwoordigers van onze club. Taylan Temel, Jongens Pupillen C, was al vernoemd in het verslag maar ik wil nog wel even vermelden dat het voor hem de eerste cross was en dat hij het allemaal heel spannend vond. Meike van Ravenstein, Meisjes Pupillen B, was een doorbijter en liet zich niet voorbij lopen. Bij de jongens pupillen A waren Reinier de Rooij en Sep de Graaf allebei eerste jaars, die de 1200m uit liepen. De meisjes pupillen A liepen ook een 1200m, daar stond Aaliyah Jaspers aan de start, een ervaren loopster en Tess de Ronde pas een eerste jaars . Aaliyah ging op het laatst nog in de sprint diverse atleten voorbij. Tess werd door een andere atleet gehinderd waardoor ze onderuit ging. Guinevere Voogd moest bij Meisjes junioren D starten en dan meteen op haar eerste zware cross al 1600m lopen! Maar ze had het volbracht. Bij de Jongens junioren D ging Jasper van Laarhoven van start, hij is lid van onze Jeugdloopgroep, hij weerde zich goed. Bas Putman Jongens junioren B, moest de eerste cross al meteen 3300m lopen, een heel eind!

Bij de volwassenen die nog niet vernoemd, maar wel gelopen hebben, liepen Bianca Schijven, Wim van Oord, Coen Adams, Jeroen van Alphen, Kees de Kort, Frank van Tuijl en Mario de Kort.