ACW’66 actief bezig op zaterdag 3 juni 2017

In de ochtend tot begin van de middag waren de pupillen actief bezig bij Atilla in Tilburg tijdens de Atletic Champs. We hadden nu andere ploegen als in Drunen, maar het enthousiasme was er niet minder om. De Mini en C-pupillen zaten nu in een ploeg met Scorpio uit Oosterhout, hopelijk kunnen ze in Oosterhout tijdens de laatste Atletic Champs wel met een volledige ploeg van ACW deelnemen. De ploeg van ACW die nu goed bezig waren, bestond uit pup-C Babette Dumolin, net lid. Pup-C Senna van Engelen en de mini’s Daan vd Wildt en de jongste pas 6 jaar en net lid, Fleur Claessen. Ze moesten 40 mtr sprint, 40 mtr horden, fietsband slingeren, vortex, hurk en op het laatst met de warmte nog 4 minuten lopen. Voordat ze de onderdelen af werkte hadden ze nog een hele goede team estafette gelopen in een mooie tijd van 3.04,4 min. Voor Daan was het de 2e Atletic Champs, hij verbeterde zijn worp met vortex met 20 cm hij kwam nu op een afstand van 7,00 mtr. De andere onderdelen op duur na waren in Drunen niet, die komen weer aanbod in Oosterhout. De andere atleten deden voor de eerste keer mee, maar het waren toppers.

De pupillen-A moesten de onderdelen 60 mtr horden, kogel, vortex, hoog, polsstok-ver en de 6 min. duur. De groep gemotiveerde atleten bestond uit, Laura van Engelen, die besloot woensdag pas dat ze mee wilde doen, en fanatiek dat ze was! Matthijs Koek deed voor de eerste keer mee en zijn broer Stijn Koek, pas een B-pupil, ook de eerste keer en net pas lid. En de atleten die er in Drunen ook bij waren: Meike van Ravenstein, Merijn van der Veek, Tim vd Vinne en Tom Burghouts. Alleen Meike, Matthijs en Tom zijn 2e jaars. De team estafette was sneller gelopen als in Drunen, ze zette nu een tijd neer van 2.56,3 min. Alle kinderen liepen in 6 min. minimaal 3 ronden. Meike was het snelste bij alle meisjes ze liep de afstand van 1425 mtr. Dat was 50 mtr meer als in Drunen. Meike had een goede dag al was ze laat na bed geweest, de 60 mtr horden liep ze in 11,7 sec dat was een PR en de vortex gooide ze naar een afstand van 21,00 mtr een PR verbetering van 2 mtr. Merijn liep 25 mtr meer in de 6 min. loop, hij liep de afstand 1225 mtr. Tim liep de 60 mtr horden in de tijd van 11,4 sec dat was een PR en was daarmee de snelste van ACW. Tom liep de horden in 11,6 sec wat ook een PR was en in 6 min liep hij de afstand van 1275 mtr, dat was 50 mtr meer. Laura en Stijn hadden op sommige onderdelen nog nooit getraind maar doordat ze per onderdeel 20 minuten bezig waren zette ze leuke resultaten neer.

Verdere resultaten zijn te zien op www.atletiek.nu

Het was een geslaagde wedstrijd mede door jullie inzet waar we trots op mogen zijn als club. De hulp van de ouders en een gezellige organisatie en was een leuke sfeer.

[wppa type=”cover” album=”85″][/wppa]

Rondje Rijen zaterdag 3 juni 2017

Onder zeer ongunstige hoge temperaturen werd in het centrum van Rijen een wegwedstrijd georganiseerd. Het was een rondje van 2,5 kilometer en de keuze was een wedstrijd van 5 en 10 kilometer. De 10 kilometer telt mee voor het regio 13 circuit. Door dat het zo benauwd was liepen de atleten langzamere tijden dan hun PR, s.

Bij de 5 kilometer liep Jasper van Laarhoven, pas een Jongen Junior-C, wel een mooie tijd hij liep die afstand in 19:16 minuten. Jasper werd daarmee bij de Senioren 8e er was geen aparte klassering voor de jeugd. Wat eigenlijk niet goed is om de jeugd voor deze wedstrijden te motiveren.

Coen Adams, Mannen Masters 35+ liep de 10 kilometer in de tijd van 46:42 min en werd daarmee in zijn categorie 15e. Coen vond het eerst niet zo warm maar kwam daar wel op terug nadat hij gelopen had. Hij verklaarde dat het aanvoelde als pap in de benen!

Jessica Joosten Vrouwen Masters 35+ had het ook heel zwaar, ze moest op de tijd, vergeleken vorig jaar, 1,30 min. inleveren. Ze liep de 10 kilometer in de tijd van 43,06 min maar daar mee werd ze wel 1ste in haar categorie en 4e in totaal.