ACW strijd om de prijzen bij de Scorpio-cross

Op een mooi parcours afwisselend met bospaden en duinzand werd op zondag 17 november de Scorpio-cross georganiseerd. Het was voor de 2e keer dat ze op dit mooie parcours zaten. Na jaren aan een stuk op het oude parcours moesten ze van parcours veranderen. Het is een mooi natuurgebied in de Vrachelse Heide. Op een zonnige dag met een temperatuur van 8 graden was het goed cross weer. Terwijl dat de volwassen lopers bij de Zevenheuvelloop in Nijmegen actief waren, waren de jeugdleden van Atletiek Club Waalwijk 66 bij deze cross hun ronden aan het lopen. Wederom mochten sommige atleten de ere prijs mee naar huis nemen. Al zijn het natuurlijk allemaal winnaars om deze uitdaging aan te gaan.

De Pupillen-C Meisjes mochten de wedstrijd openen, ze liepen een ronde van 900 meter ook over het zware duin zand. Daar kwam Carlijn Ijpelaar uit Kaatsheuvel als 2e over de streep ze zette een mooie tijd neer van 4:34 minuten. Iris Claessen pas een Mini-Pupil, eindigde bij de Meisjes Pupillen-C als 6e in de tijd van 4:55 minuten.

Siem Bolenius Jongen Pupil-C was heel lief aan het wachten op Iris maar liep toen toch maar door. Siem liep de 900 meter in de tijd van 4:26 minuten en werd daarmee 6e. 

Fleur Claessen viel net buiten de prijzen, ze werd 4e in de tijd van 4:44 minuten.

De Pupillen-A liepen ook dezelfde afstand van 900 meter, Lotte Simon was vandaag de enige Meisje Pupil-A van ACW. Heel jammer dat er zo weinig pupillen de cross lopen. Het is zo goed voor het baanseizoen en je bent lekker buiten bezig. Maar gelukkig liep Lotte wel en ze had het super gedaan, ze had nog een goede eindsprint. Ze kwam in de tijd van 4:16 minuten binnen en werd daarmee netjes 16e. 

Nick van Daalen Jongen Pupil-A deed het weer goed op het eind haalde het nog wat pupillen in. Nick had de tijd van 3:40 minuten nodig om de 900 meter te lopen en kwam daarmee als 5e binnen. De broer van Siem Bolenius deed buiten mededeling mee, hij kwam in de middenmoot binnen. Tristan Maartens had nog een eind sprint, elke wedstrijd gaat het beter. Alleen zijn deze 2 Jongens niet in de uitslagen op genomen. 

De VB Atleten waren er ook weer bij, die moesten ook dezelfde ronde van 900 meter lopen. Het was nog een spannende finish want Rick Standaert uit Kaatsheuvel sprinten op het nippertje zijn clubgenoot Lars van Ravenstein voorbij. Rick finishte in de tijd van 3:27 minuten en werd daarmee 3e. Lars werd 4e in de tijd van 3:28 minuten. Jesse Vink gaat elke cross beter, hij werd 5e in de tijd van 3:33 minuten. Hij moest nu met de 16+ mee lopen.

Truus