ACW 66 op het podium bij de Enclave cross.

Op zondag 1 december werd door atletiek club Gloria de 40 ste Mardenko Enclave Cross georganiseerd. Deze cross werd gehouden in de bossen aan de grens bij België in Baarle Nassau. Een mooi parcours dat over bospaden met wat heuvels ging. Met een temperatuur net boven het vriespunt en weinig wind was het voor de lopers goed te lopen. Zoals altijd stonden sommige Atleten van Atletiek Club Waalwijk 66 aan de start. De jongste atleten mochten als eerste aan de bak, die moesten een aantal kleine ronden van 390 meter lopen. 

De Pupillen-C (7/8 jaar) liepen 2 ronden in totaal 780 meter, daarbij liep Meisje Pupil-C Carlijn Ypelaar weer in de prijzen. Carlijn kwam in haar categorie als 2e over de streep in de tijd van 3:43 minuten. Het was voor haar wel even wennen dat ze nu 2 ronden moesten lopen. Ze zijn gewend dat het een ronde is.

Siem Bolenius Jongen Pupil-C had pech, bij de start struikelde hij over een ander atleet. Maar hij liet zich niet kennen en liep weer gewoon verder. Hij haalde in de wedstrijd nog heel wat jongens in, en werd toch nog 7e in de tijd van 3:48 minuten.

Bij Meisjes Pupillen-A stonden 2 dames aan de start die hun eerste cross van dit jaar liepen. Ze moeten nog wel even wennen hoe ze het moeten verdelen. Lies Hoffmann had nog een eind sprint, ze kwam als 21e binnen in de tijd van 5:54 minuten. Evi van Dongen was in het begin wat harder gegaan en had de laatste ronde zwaar, ze deed er 6:04 minuten over. Ze finishte als 22e. Maar veel crossen dan leer je steeds beter hoe je het beste kunt verdelen. Maar ze vonden het leuk en dat is het alle belangrijkste. Alle Pupillen-A jongens en meisjes moesten 3 ronden lopen in totaal afstand van 1170 meter.

Bij de Jongens Pupillen-A stonden 2 jongens die we bij elke cross bijna zien en die er veel plezier in hebben. Nick van Daalen kwam als 7e over de streep in tijd van 4:51 minuten. Tristan Maartens liep met een glimlach de ronden, hij liep zijn 1170 meter in een tijd van 6:09 minuten en kwam als 25e binnen.

De VB Atleten van Atletiek Club Waalwijk behaalde ere prijzen, de andere clubs zeggen al als Waalwijk er is dan winnen we niet. Jesse Vink  werd bij de Jongens onder de 16 jaar 1e in de tijd van 4:30 minuten. De VB Atleten liepen 3 ronden in totaal 1170 meter.

Bij de Jongens VB Atleten 16+ kwam Lars van Ravenstein en Rick Standaert als 1e en 2e over de finish. Lars in de tijd van 4:13 minuten en Rick in 4:21 minuten. 

Over de Junioren komt nog een verslag.

Bij de Vrouwen Masters 45+ liep Karen Eldred 5700 meter verdeeld over 3 grote ronden, ze deed dat in de tijd van 31:45 minuten en werd daarmee in haar categorie 11e.

David Eldred liep als recreant gelijktijdig met de dames mee, hij liep de afstand van 5700 meter in de tijd van 26:47 minuten en kwam daarmee als 8e Recreant over de streep. Ze lopen al jaren deze cross en als traditie ging de hele familie pannenkoeken eten. Alleen waren ze nu maar met zijn tweeën. 

Sander Demmers, Mannen Senior, moest 9500 meter afleggen over 5 grote ronden, Sander liep heel ontspannen en had het goed verdeeld. Hij eindigde in een mooie tijd van 34:00 minuten en werd daarmee 8e.     

De volgende cross op 15 december is de Lido-Cross in Waalwijk daar gaan ze nu voor trainen, dat is dus een thuis wedstrijd.