50e Lidocross in Waalwijk

 

Op zondag 18 december staat de 50e Lidocross op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie genoteerd. Dit jaar heeft de organiserende vereniging, Atletiekclub Waalwijk, het parcours ten opzichte van vorig jaar nagenoeg gelijk gehouden. Mede in verband met het 50 jarig jubileum van deze wedstrijd en de Atletiekclub Waalwijk vormt de Lidocross dit jaar ook het strijdtoneel voor de Brabantse Kampioenschappen cross.

De start en finish is evenals voorgaande jaren gelegen op de grasvelden aan de Vijverlaan te Waalwijk. Hierna lopen de atleten via de trimbaan de bossen in en lopen zij over diverse heuvels, bospaden en los zand weer terug naar de finish op het grasveld. Het parcours bestaat in principe uit twee verschillende ronden. De ronde voor de ouderen atleten is 2.370 meter. De oudere atleten moeten deze ronde meerdere malen lopen. De jongere atleten lopen ronden van 850, 950 of 1160 meter.

Mede door het feit dat deze wedstrijd ook fungeert als Brabantse Kampioenschappen cross verwacht de organisatie ook een groot en sterk deelnemersveld aan de start van de diverse looponderdelen.

De wedstrijd begint om 11:10 uur met de vrouwen senioren en masters. Om 12:00 uur starten de mannen senioren en masters. Aansluitend starten de wedstrijden voor de jeugd en de VB-atleten. Om 10:30 uur begint eveneens de trimloop voor alle mannen en vrouwen. Zij kunnen kiezen uit een afstand van 2.100 tot 5.250 meter. Aan de trimloop mag iedereen deelnemen ongeacht of hij of zij lid is van een atletiekvereniging. Inschrijven voor de trimloop kan tot een half uur voor de start in de tent nabij het parcours. Het inschrijfgeld voor de trimloop bedraagt 4,00 euro.

Voor meer informatie klik hier of neem contact op met Dorine van der Mast, per email wedstrijd@acw66.nl.