1e Atletic Champs zaterdag 13-04-2019 te Oosterhout

De start van de 1e competitie wedstrijd Atletic Champs was niet ideaal met het weer, het was koud en een harde wind. Ik had bewondering voor de pupillen hoe ze zich inzetten en mooie resultaten behaalde, ieder zijn eigen niveau. We waren met een leuk team van Atletiek Club Waalwijk vertegenwoordigd. Bij de Pupillen B/C/mini’s met 6 pupillen, bij de pupillen-A waren 7 pupillen.

De jongste van de ploeg was Mini-Pupil Alex Phiri voor Alex was het de eerste wedstrijd, hij zette een mooie sprinttijd neer van 8,4 sec. J.P.C  Thijmen Vroegop deed ook voor de eerste keer met de Atletic Champs mee, de resultaten die hij neerzette zijn er om trots op te zijn.

Voor Meisje Pupil B Puck Adriaanse was het ook de eerste baanwedstrijd, ze liep een mooie duurloop met een mooie stijl, in de tijd van 4’ liep zij 900 mtr.

Jongen Pupil-C Mees Giesbers had zich op alle onderdelen verbeterd in vergelijking met vorig jaar. De 40 mtr liep hij nu in 8,2 sec en dat stond op 8,53 sec, 40 mtr horden liep hij nu in 9,5 sec en dat stond op 11,21 sec. Met slingeren behaalde hij de afstand van 9,50 mtr dat is 2 mtr verder dan zijn PR, De vortex gooide hij naar een afstand van 10.00 mtr dat is 1 mtr verder dan zijn record en met hurk hoog sprong hij 10 cm hoger hij behaalde nu de hoogte van 0,75 mtr. En als eind resultaat liep hij in 4 minuten de afstand van 700 mtr dat is 125 mtr meer als vorig jaar. Wat een verbetering Mees!

Jongen Pupil-B Daan van de Wildt verbeterde zich op 2 onderdelen de 40 mtr horden liep hij in de tijd van 7,8 sec, zijn record stond op 8,7 sec, met slingeren gooide hij de afstand van 12,00 mtr dat is een verbetering van 2 meter.

Meisje Pupil-C Fleur Claessen had de pech dat ze bij de duurloop onderuit ging, maar ze had gelukkig wel 2 PRs behaald. De 40 mtr horden liep ze nu in de tijd van 9,2 sec haar tijd stond op 11,17 sec en met slingeren kwam ze nu op een afstand van 9,00 mtr dat is een verbetering van 1,50 mtr.

Deze ploeg moesten met maar 2 pupillen-B met de estafette strijden bij de Pupillen-B ze liepen een hele mooie tijd van 3.17,5 minuten.

Bij de Pupillen-A hadden we de pech dat Aaliyah niet mee kon doen omdat ze niet lekker was, maar ze is wel gebleven als supporter. We waren maar met een 2e jaars-A en dan moet je met je ploeg mee strijden bij de 2e jaars-A, daarom bewondering voor wat de Pupillen-A gedaan hebben

Jongen Pupil-A 2e jaars Stijn van Baardwijk deed voor de eerste keer aan een baanwedstrijd mee. Hij behaalde mooie resultaten, met polsstok waar hij pas een keer op getraind heeft, kwam hij een afstand van 4.20 mtr en sprong 1,15 mtr hoog en de vortex gooide hij na een afstand van 21,50 mtr.

Jongen-Pupil-A 1e jrs Tristan Maartens had de meeste onderdelen nog niet tijdens een wedstrijd gedaan, alleen vortex. Hij deed zijn best en liep 975 mtr in 6 minuten duur.

Luciano van de Hoven verbeterde zijn afstand met vortex met 50 cm hij kwam nu op een afstand van 16,50 mtr. Hij was heel blij met zijn 1,00 mtr bij hoogspringen. Luciano had alleen nog maar resultaten bij vortex bij de Atletic Champs.

Meisje Pupil-A 1e jaars, Babette Dumolin  had ook nog maar alleen resultaten op vortex daar verbeterde ze zich met 2,50 mtr die kwam nu op een afstand van 12,50 mtr. Babettte had nog een eind sprint bij de 6 minuten duur, ze liep daarbij 1175 mtr. Daar zit nog veel meer in.

Voor Fenna Marijnissen meisje Pupil-A 1e jrs was het de eerste wedstrijd, ze vond het best wel een beetje spannend. Maar Fenna je mag trots zijn op je resultaten. Met polsstok ver kwam ze al op een afstand van 3,40 mtr.

Senna van Engelen meisje Pupil-a 1e jaars dat is pas een sporter eerst in de ochtend een hockey wedstrijd gehad en dan weer mooie resultaten op deze wedstrijd behalen. Ze had nog alleen resultaten bij vortex staan en die verbeterde ze nu met een afstand van 4,00 mtr. Senna was heel blij met de hoogte van 0,95 cm met hoogspringen.

Lizzy Meyer had ook nog maar alleen resultaten bij vortex staan die gooide ze nu even naar een afstand van 11,50 mtr dat is 4,50 mtr verder dan haar PR. Lizzy was ook heel blij met de sprong van 0,95 mtr bij hoogspringen. Lizzy zie wel dat het wel lukt!

Deze kanjers hebben de estafette in de tijd van 2.59,8 minuten gelopen.

Verder resultaten die niet vermeld zijn kun je zien op www.atletiek.nu

Bedankt pupillen voor jullie inzet en met de mooie opkomst is het toch een visite kaart voor Atletiek Club Waalwijk. We hadden een leuk team en de inzet van de ouders om te helpen was super.

Op naar de 2e Atletic Champ op zaterdag 11 mei in Tilburg

Truus