13-05 was een drukke dag voor Atletiek Club Waalwijk

Het was een drukke wedstrijddag voor de atleten van Atletiek Club Waalwijk op zaterdag 13 mei. In het begin van de dag werd in Drunen de nieuwe stijl Competitie wedstrijd Atletic Champs voor de pupillen georganiseerd. Hierbij waren ook de pupillen van ACW’66 actief bezig. De Mini’s en Pupil-C hadden een mix team met Atletiek Club Altena Road Runners. Van ACW deed Daan van de Wild, Benjamin v Hilst en Roel Vinne mee. Ze deden hun uiterste best om zoveel mogelijk punten te halen en de 4 min duur hebben ze nog allemaal een mooie afstand neer gezet. Het team van de pupillen-A bestond uit: Merijn vd Veek, Tom Burghouts, Thijs Nuijten, Jade Pulles, Tim vd Vinne, Meike van Ravenstein en Abe Jonkergouw. Het was een gezellig en fanatiek team dat goed bezig was om goede prestaties neer te zetten. Als je zag hoe ze na zo vermoeiende ochtend nog de 6 minuten liepen, een compliment. De meeste pupillen deden voor de eerste keer pas mee aan de Atletic Champs, Tom Burghouts , Meike van Ravenstein en Merijn vd Veek hadden vorig jaar al een keer mee gedaan, ze verbeterde hun prestaties van vorig jaar. Met het team van de Pupillen-A werden ze derde en de Pupillen-C en mini’s werden vierde. De estafette tijd van de Pupillen-C was 3:39 min. en van de Pupillen-A 3:18 min. Het belangrijkste was dat ze een mooie wedstrijd hadden en voor hun eigen prestaties streden. En hopelijk hebben jullie zo na de zin gehad dat we bij de volgende wedstrijd weer zo sterk team bij elkaar hebben. Voor de uitslagen van deze kanjers is te zien op www.atletiek.nu

In de avond uren werd in Oosterhout voor de 10e keer de Kaaienloop georganiseerd. De 5 kilometer telde mee voor de competitie bij het regio 13 circuit. Daarom gingen de meeste wedstrijdatleten voor de 5 kilometer, dat waren 2 rondjes door het centrum van Oosterhout. Ook kon er gekozen worden voor een afstand van 10 kilometer, over vier ronden. Deze afstand was tevens de Brabantse kampioenschappen 10 kilometer. Het is geen snel parcours door de vele bochten en stoepjes op en af, maar wel gezellig met veel publiek. Atleten van Atletiek Club Waalwijk stonden bij beide afstanden aan de start.
Jessica Joosten Vrouwen Masters 35+ uit Kaatsheuvel was in haar categorie weer iedereen te snel af. Ze werd 1e in een tijd van 20:20 min over de afstand van 5 kilometer.
Lianne Ivens werd in dezelfde categorie 5e in de tijd van 21:31 min.

Jason Smit Jongen junioren-B liep ook de afstand van 5 kilometer, heel knap want hij moest in dezelfde categorie lopen als de Senioren. Hij finishte in een tijd van 20:57 min en werd daarmee 21e.
Sander Demmers liep voor de Brabantse Kampioenschappen, hij werd na een gelopen afstand van 10 kilometer 4e in de tijd van 37:33 min.
Robert Hagen Mannen Masters 35+ werd op dezelfde afstand 12e in de tijd van 43:08 min.

Bij de Vrouwen Masters 35+ liepen Hanny Roksnoer en Nelleke Oort ook de 10 kilometer. Hanny werd 9e in de tijd van 51:36 min en Nelleke 17e in de tijd van 57:42 min.