Winterse taferelen tijdens 52e Lido-Cross

Onverwachts is de winter ingetreden en dat was tijdens de Lido-Cross goed merkbaar. Op zondag 16 december werd door Atletiek Club Waalwijk de 52Lido-Cross georganiseerd. Het parcours lopend over bospaden en stroken gras en waar van een paar keer flinke heuvels belopen moesten worden. Het parcours was door de sneeuw die was gevallen op sommige stukken behoorlijk glad. Maar ondanks dat bleven er gelukkig niet veel atleten weg. Met een deelnemers veld van rond de 400 atleten mochten we toch tevreden mee zijn.  Bij de Senioren ging de winst naar Rick Hartogs van Atletiek Club Drunen, met een afstand van 9600 meter gelopen te hebben finishte hij in de tijd van 29:58 minuten. Bij de Dames Senioren won Sara van Grunsven van Atletiek Club Tilburg Road Runners met overmacht, in de tijd van 28:40 minuten over een afstand van 7200 meter.

De atleten van Atletiek club Waalwijk waren natuurlijk goed vertegenwoordigt.
Bij de Jongens-Junioren-A werd Jorrit Ivens uit Waalwijk nadat hij 4800 meter gelopen had 3in de tijd van 18:28 minuten.
Meisje Junioren-A Evi van Bladel moest 3200 meter lopen ze werd 2in de tijd van 12:37 minuten.
Meisje Junioren-B Janiek Leijtens uit Waalwijk mocht op de hoogste tree staan, ze werd 1in de tijd van 13:58 minuten, ze moest 3200 meter lopen.

Meike van Ravenstein Meisje Junioren-D uit Waalwijk was vandaag beren sterk, ze was iedereen te snel af. Meike kwam als 1over de finish in de tijd van 6:03 minuten nadat ze 1600 meter gelopen had.

Meisje Pupil-C Fleur Claessen uit Waalwijk liep een hele mooie tijd op de 950 meter van 5:28 minuten ze werd daarmee 3e.

De VB Atleten van Atletiek Club Waalwijk waren er natuurlijk ook bij, ze liepen een ronde van 950 meter. Daarbij liep Lars van Ravenstein uit Waalwijk en Rick Standaert uit Kaatsheuvel in de prijzen. Lars werd 2in de tijd van 4:08 minuten en Rick ging met de 3prijs naar huis in de tijd van 4:21 minuten.

Gelukkig waren er heel veel atleten van ACW daarom wordt het te veel om te vermelden, iedereen die heeft gelopen mogen trots zijn op hun prestaties. Kijk naar de uitslagen op www.uitslagen.nl

Truus