VB wedstrijd in Dongen

Zoals ik geschreven had in het vorige stukje zou de  VB atleten in de middag hun wedstrijd af werken, We waren met 3 atleten van ACW die om 14:00 uur hun onderdelen zouden doen. Ze hadden het programma al om gegooid, en zouden met de 400 mtr beginnen. Daarna kogelstoten, verder zijn ze niet gekomen want het was niet verantwoord om met 34 graden nog verder te gaan met de wedstrijd en is de wedstrijd afgelast/uitgesteld.

De opening begon leuk met een bandje van mensen met een beperking, en daarna vroegen ze of ik de warming-up wilde doen. Met wat oefeningen in de schaduw was het wel te doen.

Toen begon de 400 mtr, onze atleten zaten in de zelfde race, Rick Standaert ging als een haas vandoor en werd net voor de finish nog ingehaald door een atleet van Atilla. Maar Rick liep een mooie tijd met die hitte van 1,14,9 sec. Maurice Laros en Hans van de Broek maakte het spannend want ze zette samen nog een eindsprint in. Hans finishte net voor Maurice in de tijd van 1.38,5 sec en Maurice in de tijd van 1.38,9 sec.

Daarna gingen ze kogelstoten en ondertussen kwamen ze met stokjes met fruit wat gretig aftrek vond met dit weer.

Onze atleten stootte allemaal met 7,2 kilo kogel, Maurice stootte de afstand van 5,44 mtr wat iets onder zijn PR is. Rick verbeterde zich met 12 cm de kwam nu op de afstand van 4,85 mtr neer. Hans krijgt het steeds beter door hoe de techniek met kogelstoten is. Hij stootte de afstand van 3,67 mtr dat is een verbetering van 28 cm verder dan zijn PR.

Daarnaar  gingen we even een pauze houden, maar na overleg werd er besloten dat de wedstrijd nu niet meer door kon gaan. Met dit hete weer was dit niet verantwoord, maar dat ze de wedstrijd in augustus of september zouden hervatten. Dat is toch super dat zo’n organisatie dat wil doen.

Ze mochten allemaal nog blijven want er werd nog een koud buffet aan geboden, en dat ging er goed in.

In ieder geval was  het weer geweldig want Atletiek Club Atledo  georganiseerd hadden, met zoveel begrip voor deze atleten.

We zullen er in ieder geval in het najaar weer bij zijn.

Truus