Podium plaatsen voor Atletiek Club Waalwijk bij Spiridoncross

Op het mooie cross parcours van Atletiek Club Spiridon in Rijen werd zondag 21 januari 2018 de Global Spiridoncross georganiseerd. Het is een parcours wat bekend staat om een drassig parcours, een veen gebied bij de oude Steenfabriek. Een pittig parcours met enkele flinke heuvels erin. In de ochtend was het parcours nog bevroren maar in de middag werd het door in het zonnetje belopen parcours steeds zwaarder. Ideaal loop weer met een zonnetje en weinig wind. De VB atleten mochten als eerste aan de bak daarbij waren ook weer de VB atleten van Atletiek Club Waalwijk. Tjalle Vink kwam nadat hij 1100 meter had gelopen als 2e over de streep in een tijd van 4:26 minuten. Rick Standaert zat hem op de hielen, Rick werd 3e in de tijd van 4:31 minuten. Lars van Ravenstein greep net naast de prijzen hij werd 4e in de tijd van 4:57 minuten.
De jeugd van Atletiek Club Waalwijk hadden het goed gedaan maar vielen buiten de prijzen. De Pupillen moesten een ronde van 1100 meter lopen. Meisje Pupil-C Fleur Claessen werd 5e in de tijd van 6:27 minuten, Fleur was de eerste Mini Pupil die over de streep kwam. Dat wordt volgend jaar wat. Meisje Pupil-B Lotte Simon wil ook 5 crossen lopen, ze werd nu 9e in de tijd van 6:03 minuten. Jongens Pupillen-A van Atletiek Club Waalwijk stonden met drie jongens aan de start. Pelle Verschure kwam van ACW als eerste over de streep, hij werd in een mooie eindsprint 10e in de tijd van 4:59 minuten. Jelle had ook nog een mooie eind sprint hij deed er 5:10 minuten over en werd daarmee 16e. Stijn Koek pas een 1e jaars-A ging net voorbij de start door zijn enkel maar haalde op het laatst toch nog enkele kinderen in.
Meisje Junioren-D Meike van Ravenstein had weer pech bij de start, er ging een andere atleet met de spikes op haar voet staan. Maar Meike liet het er niet bij zitten en ging nog heel wat atleten voorbij. Meike werd 8e in de tijd van 4:46 minuten. Ze moest ook 1100 meter lopen. Mark van de Ven Jongen Junioren-D en Matthijs Koek moesten ook 1100 meter lopen. Mark werd 7e in de tijd van 4:53 minuten. Matthijs werd 11e in de tijd van 4:58 minuten, ze zijn pas allebei 1e jaars-D. Zoe Reuvekamp Gille Meisje Junioren-C liepen de afstand van 2200 meter. Zoe werd 4e in de tijd van 12;11 minuten
Janick Leytens Meisje Junioren-B liep de afstand van 4050 meter, ze kwam in haar categorie als 4e over de finish in de tijd van 21:27 minuten. Jongen Junior-B Jason Smits was er natuurlijk ook weer bij, Jason werd nadat hij 5900 meter had gelopen 7e in de tijd van 25:43 minuten. Bij de Meisjes Junioren-A werd Evi van Bladel uit Waalwijk 1e ze moest 5900 meter lopen ze deed dat in de tijd van 26:10 minuten.
De Vrouwen Masters 35+ liepen een afstand van 7925 meter daarbij werd Lianne Ivens uit Waalwijk 3e in de tijd van 36:24 minuten.

Indoorwedstrijd in Dongen 21-01-2018

Er werd op de zelfde dag als de cross in Rijen de indoorwedstrijd in Dongen georganiseerd door Atletiek Club Atledo. Jammer dat het tegelijk was daardoor krijg je toch minder atleten, van Atletiek Club Waalwijk was alleen Jongen Pupil-A Thijs Nuijten die mee deed. Thijs sprong 95 cm hoog, met 35 meter sprint liep hij de tijd van 7,07 sec. Met de kogel stootte hij de afstand van 4:36 meter, in totaal met de meerkamp werd Thijs 7e. Jammer deze keer geen PR,s.

Truus