OPA

OPA, de mannen van staal

Tijdens de afgelopen papierophaal actie in juli heeft Antoine me weten te strikken om een stukje te schrijven over het papier ophalen. De avonturen van de oud papier ophalers van ACW66.

Het is een snikhete, zonovergoten ochtend in juli, maar de mannen van OPA hebben er geen enkele moeite mee. Hun smeltpunt ligt namelijk veel hoger dan dat de zon kan bereiken. Deze 4 mannen van staal zijn in opperbeste stemming. Dit is mede het resultaat van toevoeging van de juiste legeringselementen die hen taai en uiterst sterk heeft gemaakt.

Voor hen ligt een ogenschijnlijk simpele maar o zo belangrijke uitdaging. Samen met de twee papierwagens gaan ze op pad. De woonwijk schud op haar grondvesten als de mannen van staal door de straten komen. Met een scherp oog wordt de staat bekeken, niet alleen om te zien waar het papier staat, maar ook om te bekijken of de ondergrond draagkrachtig genoeg is voor de mannen van staal. Bewoners zijn diep onder de indruk van deze gevaartes die de enorme bergen als oud papier in de papierwagen laten verdwijnen. Sommige omstanders proberen de mannen van staal te na te doen door met lege containers te zwaaien. De mannen van staal glimlachen.

Na enkele uren zit het er weer op. Vele duizenden kilo´s van het grijze goud zijn verzameld. Hiermee is weer een welkome aanvulling op de inkomsten van ACW66 zeker gesteld. De mannen van staal keren blij, trots en tevreden huiswaarts voor een welverdiend dompelbad.

Martin de Weert