Nadine Broersen schitterde in Waalwijk

Atletiek club springt gat in de lucht

Afgelopen zondag, tijdens de clubkampioenschappen bij ACW ’66, sprongen alle aanwezigen staand op de nieuwe tribune een gat in de lucht van blijdschap. Nadine Broersen, de wereldkampioen indoor meerkamp en de zilveren medaille winnaar bij het EK in Zurich dit jaar, heeft samen met de wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk , de vernieuwde atletiek accommodatie feestelijk in gebruik genomen. Op het commando, op uw plaatsen, klaar en een schot met het startpistool, sprongen alle aanwezigen een gat in de lucht. Voor oud politieman Bakker was het lossen van het schot geen enkelprobleem.

Nadine moest even wennen en vond het in beginsel eng, dat was niet vreemd als je nog nooit een revolver in je hand hebt gehad. Starter Jan van der Schans gaf een korte uitleg en instructie, liet haar een proefschot lossen, toen was het okay.

Naast deze feestelijk handeling, die gedurende de spectaculair verlopen Zweedse estafette is gedaan, hebben de aanwezige kunnen genieten van een in prachtig weer verlopen wedstrijd, waar Nadine haar kunnen liet ziet bij het hoogspringen, waar ze een clinic voor de jeugd verzorgde. Op vraag of ze net als Dafne Schippers die nu even alles op de sprint heeft gezet, ze zich wil gaan specialiseren op het hoogspringen, was haar resolute antwoord: “nooit”, dat lijkt me echt saai hoor. In oktober begint ze weer serieus met trainen, 9x in keer in de week, op weg naar de Olympische spelen van 2016 in Rio.

Met de komst van de nieuwe tribune, een onderdeel van de Sportpromenade is de Atletiek club super blij. Ze is eindelijk zichtbaar geworden, heeft ze een eigen entree gekregen en is ze klaar om de komende jaren aan de ambitie van de Gemeente Waalwijk te gaan werken om nog meer inwoners van de gemeente aan het sporten te krijgen. En dan met name de kinderen in de leeftijd van 12 tot 18.

Naast de technische atletiek, zoals sprinten, kogelstoten, hoogspringen etc, is er een ruime keuze uit verschillende loopgroepen en is er een Nordic Walking afdeling. Kijk ook eens op www.acw66.nl.