Medailles voor Atletiek Club Waalwijk tijdens hard bevroren cross parcours in Rijen

Op zondag 20 januari werd bij winterse taferelen de Global-e cross georganiseerd door Atletiek Club Spiridon in Rijen. Het parcours is uitgezet bij natuurgebied de Vijf eiken. De jongste atleten blijven rond de atletiekbaan lopen, de volwassenen gaan een grote ronde door de bossen. De grond was hard bevroren, normaal is het een modderpoel. De zon maakte, ondanks de lage temperatuur het toch best aangenaam. Er zitten een paar flinke heuvels in het parcours wat het extra zwaar maakte. De VB atleten gingen als eerste van start en liepen een ronde van 1100 meter. De VB atleten van Atletiek Club Waalwijk waren er ook, deze keer ging Lars van Ravenstein met de bronzen plak naar huis. Lars moest het af leggen met de nummer twee in de sprint ze hadden allebei dezelfde tijd, namelijk 4:30 minuten. In een eindsprint werd bepaald wie vierde of vijfde werd, Jesse Vink kwam een seconde eerder over de finish als Rick Standaert. Jesse kwam in de tijd van 4:42 minuten binnen en Rick 4:43 minuten.

Bij de Meisjes Pupil-C was het Fleur Claessen die als derde over de finish kwam. Ze heeft al veel ervaring bij het crossen en weet het goed te verdelen. Ze deed nu over de 1100 meter 5:45 minuten.

Bij de Meisjes Pupillen-A waren Mila Pullens en Lizzy Meijer die de 1100 meter liepen. Mila deed over haar ronde 5:07 minuten en kwam daarmee als tiende over de streep. Lizzy deed er 6:01 minuten over en kwam als zes en twintigste over de streep. Lizzy, het gaat steeds beter nu alleen niet meer om kijken, dat kost allemaal tijd.

De Meisjes Junioren-D liepen ook 1100 meter wat raar is, een keer moeten de Junioren heel veel lopen en nu is het bijna einde cross seizoen en dan lopen ze minder als bij de eerste crossen. Meike van Ravenstein werd vandaag zesde in een tijd van 4:27 minuten, Jade Pullens deed er 4:38 minuten over en werd daarmee elfde.

De Jongens Junioren-D Pelle Verschure en Merijn van der Veek ook trouwe lopers, werden negen tiende en zes en twintigste. Pelle liep het in de tijd van 4:41 minuten en Merijn had er 5:00 minuten voor nodig.

Tristan van der Loop Jongen Junioren-C liep de afstand van 2200 meter, hij kwam als negende in zijn categorie over de streep in de tijd van 9:31 minuten.

Meisje Junioren-B Janiek Leijtens moest 4050 meter lopen ze deed dat in een tijd van 19:59 minuten en werd daarmee in haar categorie netjes tweede.

Zoals altijd stond bij de Jongens Junioren-A Jason Smits aan de start, hij kwam als vijfde over de streep nadat hij 5900 meter gelopen had in de tijd van 25:55 minuten.

Bij de Vrouwen masters 45+ was Karen Eldred die 7925 meter liep in de tijd van 44:13 minuten en werd daarmee zevende. Karen heeft de smaak van het crossen goed te pakken. Misschien komt dat omdat ze dit jaar kampioen is geworden met de PR beker?

Truus